Rondreis Madeira – Idyllisch bloemeneiland (8 dagen – 7 nachten).
Het Portugese eiland Madeira wordt ook wel de Parel van de Atlantische Oceaan genoemd. Madeira heeft een zeer divers landschap, gaande van kliffen, ravijnen en bergen tot laurierbossen, akkers en wijngaarden. Toch is Madeira vooral gekend als het bloemeneiland. Madeira kent een mild klimaat met aangename temperaturen het hele jaar door. Dat zijn de ideale omstandigheden voor de vele bloemen die op Madeira bloeien en waarvoor het eiland zo beroemd is. Met 2/3de van haar oppervlakte als natuurpark is het eiland bovendien een echt wandelparadijs. Doe daar nog eens de talloze idyllische dorpjes en de hippe steden bij, en u hebt het recept voor een op en top geslaagd verblijf.

Vanaf 733 EUR per persoon (8d/7n)

Reisprogramma rondreis Madeira

De hoofdstad Funchal ligt idyllisch tegen een berghelling en is door de relatief kleine oppervlakte ideaal om in rond te kuieren. Bezoek zeker de overdekte markt Mercado dos Lavradores, kuier langs de kustlijn over de Avenida do Mar en neem de kabelbaan naar de Monte met de prachtige tropische tuinen. Iets buiten Funchal ligt de Jardim Botânico, een prachtige botanische tuin van 3,5 ha, en een echte must-see. Funchal is ook de ideale uitvalsbasis voor een daguitstap naar buureiland Porto Santo. Trek daarnaast het binnenland in, bijvoorbeeld naar Curral das Freiras. Dat ligt spectaculair in een vulkanisch dal. Câmara de Lobos, het oudste vissersdorp op Madeira, ligt iets ten westen van Funchal.

Overnachting in Castanheiro Boutique Hotel.

Het kleine dorpje Ponta do Sol ligt tussen twee hoge kliffen aan de zuidkust. Het is het meest vruchtbare en zonnige gebied van Madeira. Het ligt ideaal als uitvalsbasis voor een verkenning van de westkust. Ontdek o.a. Ribeira Brava, Calheta, Porto Moniz met de spectaculaire rotskust en Sao Vicente met de vele witte huisjes. Ook het dorpje Jardim do Mar met indrukwekkende panorama’s is zeker een bezoek waard. Vanuit Ponta do Sol kunt u daarnaast het Parque Natural da Madeira verkennen. Daar vindt u ook de typische levada’s waarvoor Madeira gekend is. Deze kleine irrigatiekanalen kronkelen zich overal door het landschap. De wandelpaden die er zich in de loop der eeuwen langs gevormd hebben, zijn enorm populair bij wandelaars.

Overnachting in Estalagem da Ponta do Sol.

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen in de vermelde hotels
  • verblijf in een dubbele kamer, inclusief ontbijt
  • huurwagen categorie C voor 8 dagen

Niet inbegrepen

  • internationale vluchten
  • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
  • optionele activiteiten
  • verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Madeira online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een verblijf in een dubbele kamer.

Deze rondreis Madeira is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Caractère.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u ook aan de noordkust van Madeira overnachten? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Madeira op maat samen.