Rondreis Israël – Cultuur en traditie in het Heilige Land (8 dagen – 7 nachten)
Het Heilige Land Israël ligt op minder dan 5 uur vliegen van België en is dus ideaal voor een korter verblijf. Israël is als vakantiebestemming geschikt voor zowel families als koppels. Tijdens een rondreis met huurwagen verkent u dit land en haar rijkdom aan cultuur en tradities. Op een relatief kleine oppervlakte biedt Israël heel veel afwisseling. Tijdens de rondreis ontdekt u zowel historische als moderne steden, kleine vissersdorpen en archeologische overblijfselen. Laat u ook betoveren door het grillige landschap met woestijnen en meren. Tijdens uw rondreis bezoekt u ook enkele unieke wijnhuizen. De ideale combinatie van mooie landschappen, bekende culturele bezienswaardigheden en minder bekende parels.

Vanaf 1.720 EUR per persoon (8d/7n)

Reisprogramma

Heenvlucht naar Israël. Na aankomst op de luchthaven kunt u uw huurwagen ophalen. Vervolgens rit naar het hotel.

Overnachting in BY14 TLV Hotel Tel Aviv.

U start de dag met een bezoek aan de Bauhaus-wijk in Tel Aviv. De zogenoemde ‘Witte Stad’ van Tel Aviv is sinds 2003 UNESCO-Werelderfgoed. Hier vindt u een mix van traditionele en avant-gardistische gebouwen. Daarna langs de kust verder tot Caesarea. U brengt er een bezoek aan de Romeinse overblijfselen en het Fort van de kruisvaarders. Vervolgens naar de bekende havenstad Haifa, waar u een bezoek brengt aan het bahá’í-complex met de bekende hangende tuinen. Vanop de Karmelberg geniet u van een adembenemend zicht over Haifa en de baai.

Overnachting in The Colony Hotel.

De reis gaat verder noordwaarts naar Safed, de stad van de Kabala. Daar bezoekt u de synagoge en een kunstenaarsgemeenschap. Vervolgens verder naar de Golanhoogte. Bezoek aan de oude versterkingen en de Druzische dorpen. U stopt ook aan het wijnhuis Golan Heights Winery, dat één van de beste wijnen van Israël maakt. Daarna naar Nazareth. U brengt nog een bezoek aan de oude rotswoningen, de Basiliek van de Aankondiging en de aansluitende werkplaats van Sint-Jozef.

Overnachting in Villa Nazareth Hotel.

Na het ontbijt bezoekt u het Internationaal Centrum van Maria van Nazareth, gebouwd op de grondvesten van het huis van Jezus. Daarna naar Tabgha, waar de vermenigvuldiging van de broden en vissen zou plaatsgevonden hebben. Dat tafereel wordt uitgebeeld in een mozaïek in de kerk. Vervolgens naar Kafarnaüm, in het Nieuwe Testament genoemd als de woonplaats van Jezus. Bezoek aan de oude synagoge, het huis van Sint-Pieter en het museum.

Overnachting in Karei Deshe Hostel.

Rit naar Jeruzalem. Op de Olijfberg geniet u van een mooi panorama over de stad. U houdt halt bij de Paternoster Kerk, bezoekt de tuin van Gethsemane en de Kerk der Doodsangst. Vervolgens ontdekking van het oude stadsgedeelte met de Klaagmuur, het Tempelplein, de Joodse Wijk, Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk.

Overnachting in St George Hotel Jerusalem.

Na het ontbijt start u de dag met een bezoek aan Yad Vashem, een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de Holocaust. Vervolgens stop aan het Israëlische Parlement en de hoge 7-armige kandelaar aan de overkant. Daarna gaat het verder naar het Israël Museum met de Schrijn van het Boek, waar de beroemde Dode Zee-rollen bewaard worden. Ook bezoek aan de lokale markt van Machane Yehuda en het Benedictijnenklooster van Abu Gosh. Ook de mogelijkheid om het wijnhuis Zora te bezoeken, bekend voor de Bijbelse wijn.

Overnachting in St George Hotel Jerusalem.

Rit naar de historische citadel Massada. Met de kabelbaan bereikt u snel het complex voor een bezoek aan het Herodiaans Fort, de paleizen, baden en opslagplaatsen. U geniet terwijl van een mooi zicht over de vallei en de Dode Zee. Vervolgens naar Tel Aviv.

Overnachting in BY14 TLV Hotel Tel Aviv.

Inleveren van uw huurwagen aan de luchthaven in Tel Aviv. Daarna terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen

  • internationale vluchten met El Al (klasse G)
  • luchthaven- en brandstoftaksen
  • 7 overnachtingen in de vermelde hotels
  • verblijf in de hotels in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt
  • huurwagen (cat C) met basisverzekering en bijstand ter plaatse
  • lokale taksen

Niet inbegrepen

  • activiteiten en excursies
  • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Israel online.

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.
Verblijf in hotels van de categorie superieur: vanaf 2.180 EUR per persoon.

Mogelijkheid om een chauffeur en/of gids ter plaatse bij te boeken.

Deze rondreis Israël is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u uw verblijf graag verlengen met enkele dagen in Jordanië? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Israël op maat samen.