Rondreis Botswana – Veelzijdige natuurpracht (11 dagen – 8 nachten).
Botswana, dat ingesloten wordt door Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika, biedt een enorm veelzijdige biodiversiteit. Het is dus dé bestemming voor gepassioneerde natuurliefhebbers. Enkele hoogtepunten van deze reis zijn de observatie van stokstaartjes en een overnachting onder de prachtige sterrenhemel. Tijdens de rondreis zijn alle transfers op privébasis. U reist per wagen of per vliegtuigje om grotere afstanden te overbruggen. Zo vliegt u over de Okavangodelta, ongetwijfeld de mooiste vlucht van uw verblijf. Tijdens deze rondreis en safari verkent u voornamelijk het noorden van Botswana, langs de grens met Namibië. Ondanks de veelzijdige natuurpracht is Botswana als safaribestemming minder bekend. Maar onbekend is in dit geval zeker en vast onbemind.

Vanaf 6.220 EUR per persoon (11d/8n)

Reisprogramma rondreis Botswana

Heenvlucht vanuit Brussel naar Maun.

Aankomst op de luchthaven van Maun. Onthaal en daarna transfer naar uw lodge. Na check-in vertrekt u meteen met een gids voor een wandeling tussen eeuwenoude baobabs.

Overnachting in Planet Baobab.

Na het ontbijt gaat u op zoek naar de fascinerende stokstaartjes in de Kalahari. Maak u klaar voor een amusant spektakel. Daarna gaat het verder naar de Ntwetwe Pan, één van de zoutvlaktes van de Makgadikgadi Pans. U verkent dit spectaculaire maanlandschap vervolgens per quad. Ten slotte geniet u van een diner bij zonsondergang. Overnachten doet u onder de sterren.

Overnachting in Planet Baobab.

Terug naar Maun en vervolgens vlucht naar Khwai Private Concession. Deze regio is misschien wel minder bekend, maar een echte ongerepte parel met een prachtig wildleven. Bij aankomst doet u al meteen een eerste safari. Daarna doet u ook nog een nachtsafari. Misschien spot u wel een schuw stekelvarken.

Overnachting in Sango Safari Camp.

De Khwai-rivier overstroomt het hele jaar door de omgevende vlaktes. Dankzij de permanente aanwezigheid van water leven hier talloze dieren, zoals olifanten en zebra’s. Bijgevolg vindt u hier ook roofdieren, zoals jachtluipaarden en zeldzame wilde honden. Aan de oevers leven bovendien talloze vogels, zoals de zeldzame vleermuisvalk of de Afrikaanse zwarte kuifarend.

Overnachting in Sango Safari Camp.

De dag start met een transfer naar de Khwai-airstrip. Daar pikt een vliegtuigje u op. Het brengt u vervolgens naar de Okavangodelta. De Okavango-rivier spreidt zich uit over een enorm doolhof van lagunes, kanalen en eilanden. Aan boord van een mokoro (een soort kano) ontdekt u het prachtige landschap met de vele kleurrijke watervogels. Ook nijlpaarden en olifanten leven tussen de weelderige plantengroei van de delta.

Overnachting in Moremi Crossing.

Vandaag verkent u een hele dag de Okavangodelta. Dat doet u opnieuw per mokoro en per 4×4 onder begeleiding van een Engelstalige gids.

Overnachting in Moremi Crossing.

U verlaat de delta met een vlucht naar Kasane, de belangrijkste stad aan Chobe National Park. Bij aankomst brengt de gids u per 4×4 naar de westelijke kant van het park. Daar bent u ver weg van het toeristische deel. Vervolgens intrek in de lodge. Die ligt boven op een heuvel en biedt dus een prachtig uitzicht over de vlakte. In de namiddag doet u een eerste safari. Het park is een geliefde plek van de Chobe-olifanten. Dat zijn de grootste in hun soort in Afrika. Bij zonsondergang verlaten heel wat dieren het bos om te komen drinken aan de rivier. Dat zorgt voor een onvergetelijk spektakel!

Overnachting in Chobe Elephant Camp.

Vandaag doet u een safari per boot en/of per 4×4 door het 3de grootste park van Botswana. Op maar liefst 11.000 km² valt er heel wat fauna en flora te bewonderen.

Overnachting in Chobe Elephant Camp.

Laatste activiteit. Daarna transfer naar de luchthaven van Kasane. Vervolgens terugvlucht richting Brussel.

Inbegrepen

 • internationale vluchten met Lufthansa/SWISS en South African Airways
 • luchthaventaksen en brandstoftoeslagen gekend op het moment van publicatie
 • 8 overnachtingen in de vermelde hotels en lodges
 • vermelde activiteiten en safari’s (niet privé)
 • begeleiding door Engelstalige gidsen
 • maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • transfers per voertuig of vliegtuig
 • toegangsgelden

Niet inbegrepen

 • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • optionele activiteiten
 • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van 2 personen en verblijf tussen 01/04/2020 en 30/06/2020.

Deze rondreis Botswana is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u uw rondreis verlengen met een verblijf aan de Victoria Falls? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Botswana op maat samen.