Rondreis Bolivië – Ontdek het land van de uitersten (13 dagen – 12 nachten).
Het Zuid-Amerikaanse Bolivië is een prachtig en divers land. U vindt er niet enkel een grote culturele rijkdom en talloze koloniale overblijfselen. Het land is bovenal een echte aanrader omwille van de indrukwekkende landschappen. Zo is er de Altiplano, een enorme vlakte op meer dan 4.000 m hoogte. De eeuwige sneeuw van het Andesgebergte staat dan weer in sterk contrast tot de groene jungle van het Amazonewoud. Maak tijdens uw rondreis een boottocht op het Titicacameer. Dat indrukwekkend meer is het grootste bergmeer ter wereld. Of voel u heel klein op de Salar de Uyuni. De enorme zoutvlakte is de 2de grootste ter wereld. En overnacht in een heus hotel van zout! Aarzel niet en laat u omverblazen door het spectaculaire landschap van Bolivië.

Vanaf 3.350 EUR per persoon (13d/12n)

Reisprogramma

Aankomst op de luchthaven van Santa Cruz. Transfer naar uw hotel. In de namiddag bezoekt u Santa Cruz (ca. 3 uur). Op het programma staan verschillende belangrijke monumenten, de ambachtsmarkt La Recoba en de zoo.

Overnachting in Marriott Santa Cruz de la Sierra.

Vertrek naar Samaipata op ca. 3 uur rijden. Onderweg geniet u van een prachtig zicht op het Andesgebergte. Bezoek aan de ruïnes van Fuerte de Samaipata en de stad.

Overnachting in El Pueblito Resort.

Vertrek naar La Yunga voor een wandeling van 2 uur in het woud. Vervolgens terugkeer naar Santa Cruz met stop onderweg in Las Cuevas.

Overnachting in Marriott Santa Cruz de la Sierra.

Transfer naar de luchthaven van Santa Cruz voor uw binnenlandse vlucht naar Sucre. Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel. In de namiddag stadstour. U bezoekt o.a. Casa de Libertad, Bolivar Park en het museum La Recolta.

Overnachting in Parador Santa Maria La Real.

Transfer van Sucre naar Potosi doorheen de valleien. De hooglanden van Potosi werden uitgeroepen tot UNESCO-natuurerfgoed. In de namiddag bezoek aan o.a. Mint House, de San Lorenzo kerk en de typische koloniale straten.

Overnachting in Hacienda de Cayara.

Na het ontbijt wandeling naar de Cueva del Diablo en het kleine dorp La Puerta. Na de wandeling terug naar Potosi voor uw transfer naar Uyuni. Onderweg prachtig zicht op het kleurrijke Andesgebergte (rit van ca. 3 à 4 uur). Na aankomst bezoek aan het onderhoudscentrum voor treinen.

Overnachting in Jardines de Uyuni.

De rondreis gaat verder van Uyuni naar Villamar. Onderweg bezoek aan de dorpjes San Cristóbal, Culpina K en Alota. Bezoek aan de grotschilderingen van Tomas Lakjas.

Overnachting in Mallku Cueva.

Vroeg vertrek vanuit Villamar voor een bezoek aan het REA-reservaat (Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Abaroa). Dit beschermd gebied is vooral gekend voor haar vulkanen, geisers en prachtig gekleurde meren. Het is eveneens een belangrijk habitat voor tienduizenden inheemse flamingo’s. De dag eindigt in Colchani.

Overnachting in Palacio de Sal.

Rit naar de enorme zoutvlakte Salar de Uyuni. In Ojos de Agua bezoekt u een artisanale zoutmijn. Vervolgens een bezoek aan het Isla Incahuasi met de bijzondere reuzencactus en de vulkaan Tunupa. Daarna naar de luchthaven van Uyuni voor uw binnenlandse vlucht naar La Paz. Onthaal op de luchthaven en transfer naar uw hotel.

Overnachting in Casa Grande.

Uniek bezoek aan La Paz onder leiding van een schoenpoetser. Dat staat garant voor een unieke blik op de stad! Op het programma staan o.a. een rit met de kabelbaan, de bloemenmarkt, de heksenmarkt, het koloniale deel van La Paz en de Vallei van de Maan.

Overnachting in Casa Grande.

Transfer naar Copacabana doorheen de prachtige hooglanden. Bezoek aan de stad, die prachtig gelegen is aan de oever van het Titicacameer. Vervolgens met de boot naar het Zonne-eiland. Typische lunch in de haven Huacani. Daarna te voet naar de lodge (ca. 45 min).

Overnachting in Ecolodge La Estancia.

Wandeltocht naar Yumani gevolgd door boottocht naar het Maaneiland. Bezoek aan de ruïnes van Inak Uyu. Daarna opnieuw boottocht naar Copacabana en transfer naar de luchthaven van La Paz. Binnenlandse vlucht naar Santa Cruz. Onthaal op de luchthaven en transfer naar uw hotel.

Overnachting in Marriott Santa Cruz de la Sierra.

Transfer naar de luchthaven van Santa Cruz voor uw terugvlucht naar België.

Inbegrepen

  • 12 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
  • overnachting in een dubbele standaard kamer
  • maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
  • vermelde transfers en bezoeken op privébasis
  • bezoeken, entreegelden en begeleiding door een Engelstalige gids

Niet inbegrepen

  • internationale en binnenlandse vluchten
  • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
  • niet vermelde activiteiten en toegangsgelden voor andere musea en parken
  • fooien
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.
Deze rondreis Bolivië is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Cosmic Travel.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Ontvangt u graag een offerte inclusief vluchten van en naar Bolivië? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Bolivië op maat samen.