Rondreis Argentinië en Patagonië met Chileense afsluiter (21 dagen – 20 nachten).
Tijdens deze avontuurlijke rondreis ontdekt u eerst de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Daarna verkent u de prachtige natuur van Noord-Argentinië. Zo verblijft u enkele dagen in het Nationaal Park Iguazú, waar u de bekende watervallen bezoekt. Vervolgens blijft u 6 nachten in de regio rond Salta. Die verkent u op eigen houtje met de huurwagen. Nadien reist u verder naar het prachtige Patagonië. Laat u betoveren tijdens een 5-daagse cruise door één van de meest fascinerende gebieden ter wereld. De ontscheping volgt in Chili. Daar verkent u nog kort de hoofdstad Santiago vooraleer u terugkeert naar België. Laat u tijdens deze rondreis betoveren door de adembenemende natuur en landschappen. Wedden dat u deze reis nooit meer zult vergeten?

Vanaf 9.600 EUR per persoon (21d/20n)

Reisprogramma

Onthaal aan de luchthaven en vervolgens transfer naar uw hotel.

Overnachting in Nuss Buenos Aires Soho ****.

Halve dag ontdekking van de oudste wijken van Buenos Aires per fiets (ca. 3 uur). Ook verkenning van het park Plaza San Martin. In de namiddag bezoek aan de wijk Palermo en de botanische tuin.

Overnachting in Nuss Buenos Aires Soho ****.

Transfer naar de luchthaven van Buenos Aires voor uw binnenlandse vlucht naar Iguazú. Het Nationaal Park ligt op het drielandenpunt Argentinië – Brazilië – Paraguay. Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel. In de namiddag bezoek aan de dam van Itaipu.

Overnachting in Gran Melia Iguazú *****.

Bezoek aan de Argentijnse kant van de watervallen van Iguazú. Een treintje brengt u van het bezoekerscentrum naar Cataratas. Daar vertrekt een pad met een catwalk boven de watervallen (ca. 50 min). Daarna daalt u af naar het lagere gedeelte van de watervallen (ca. 1,5 uur). Ook bezoek aan Devil’s Throat, eerst per trein en daarna een wandeling van 2 km (heen en terug) over de verschillende eilandjes in de rivier (ca. 2 uur). ‘s Avonds eveneens een wandeling bij maanlicht, een unieke ervaring!

Overnachting in Gran Melia Iguazú *****.

U bezoekt ook de Braziliaanse kant van de watervallen. U start met een tocht van 1 km over de lange catwalk. Geniet terwijl van prachtige uitzichten. Vervolgens met de panoramische lift naar de Espaco Porto Canoas, met mooi zicht over het bovenste deel van de rivier. Op het programma staat ook een Macuco Safari, een boottocht waarbij u de watervallen ten volle beleeft. In de namiddag ontdekt u het regenwoud met een wandeling van 1,5 km langs het Bananeira Trail. Daarna verder per motorboot naar de Taquara Eilanden, waar u een tocht per kajak doet. Vervolgens per motorboot naar Porto Bananeiras en als afsluiter nog een tocht per jeep door het park.

Overnachting in Gran Melia Iguazú *****.

Transfer naar de luchthaven van Iguazú voor uw binnenlandse vlucht naar Salta. Bij aankomst afhalen van uw huurwagen en daarna naar het hotel.

Overnachting in Kkala Boutique Hotel ***.

U reist naar Cafayate, waar de Argentijnse wijn Torrontés geproduceerd wordt. Het is ook de ideale uitvalsbasis om de valleien van Calchaquí te ontdekken.

Overnachting in Patios de Cafayate ****.

Verder naar Cachi op 2.300 m, één van de mooiste steden van de streek. Geniet hier van de authenticiteit en de rust.

Overnachting in La Merced del Alto ****.

Terug naar Salta. Uw reisweg loopt via de Recta Tin Tin, het Nationaal Park Los Cardones, de spectaculaire Cuesta del Obispo en de Valle Encantado.

Overnachting in Kkala Boutique Hotel ***.

Vertrek naar Purmamarca via Tilcara. De graslanden van Puna behoren tot de meest onherbergzame plekken ter wereld. Vervolgens rit via de Cuesta de Lipán naar Purmamarca.

Overnachting in Ecohotel Posta de Purmamarca ***.

Van Purmamarca keert u terug naar Salta. Daar neemt u de volgende dag een vlucht naar Patagonië.

Overnachting in Kkala Boutique Hotel ***.

Inleveren van uw huurwagen aan de luchthaven van Salta. Daarna binnenlandse vlucht naar El Calafate. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Overnachting in El Mirador del Lago ****.

Volledige dag bezoek aan het Perito Moreno. Het is één van de mooiste regio’s van Patagonië. Ook kleine boottocht Safari Nautico.

Overnachting in El Mirador del Lago ****.

Halve dag wandeling in het natuurreservaat Laguna Nimez. Vrije namiddag.

Overnachting in El Mirador del Lago ****.

Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Ushuaia. Vervolgens onthaal en transfer naar het hotel.

Overnachting in Cumbres del Martial ****.

Transfer naar de pier van Ushuaia voor inscheping. Cruise naar één van de meest afgelegen plekken ter wereld. Zonder twijfel een unieke ervaring! U vaart o.a. door het Beaglekanaal en voorbij de eilandengroep Tierra del Fuego.

Overnachting aan boord van de Stella Australis.

Ontscheping in het Chileense Punta Arenas. Onthaal aan de pier en transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Santiago. Transfer naar het hotel.

Overnachting in Casa Bueras Boutique Hotel ****.

Halve dag bezoek aan de hoofdstad van Chili. Bezoek aan o.a. het Presidentieel Paleis, La Moneda, de Plaza de Armas, de Kathedraal en het Palacio de la Real Audiencia. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Santiago voor uw terugvlucht.

Inbegrepen

 • 16 overnachtingen in de vermelde hotels
 • verblijf in de hotels in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt
 • 4 nachten op het cruiseschip Stella Australis
 • verblijf tijdens de cruise in een cabine AA op basis van vol pension
 • huurwagen van dag 6 tot 12 (Renault Duster of gelijkwaardig)
 • vermelde transfers met lokale chauffeur (Spaanssprekend)
 • vermelde activiteiten op groeps- of privébasis met entreegelden en Engelstalige gids

Niet inbegrepen

 • internationale en binnenlandse vluchten
 • ecotaksen voor het verblijf in Nationaal Park Iguazú
 • activiteiten en excursies tijdens uw verblijf in de regio van Salta (dag 6 tot 12)
 • niet vermelde activiteiten en excursies tijdens de andere dagen
 • fooien (facultatief)
 • dranken, andere maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.

Deze rondreis Argentinië en Patagonië is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Cosmic Travel.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u graag een offerte zonder cruise? Of wilt u graag wat langer in Chili verblijven? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Argentinië en Patagonië op maat samen.