Rondreis Alentejo – Portugal voor levensgenieters (8 dagen – 7 nachten).
In het zuiden van Portugal, net boven de Algarve, ligt de Alentejo. De regio is gekend voor haar uitgestrekte vlaktes en vruchtbare grond. Het is dan ook de belangrijkste landbouwregio van Portugal. In de Alentejo worden de beste wijn en olijfolie gemaakt. Het is daarnaast de belangrijkste regio voor de productie van kurk ter wereld. De Alentejo staat echter ook voor rust, eenvoud en schoonheid. De kleine authentieke dorpjes zijn bovendien heerlijk om in rond te kuieren. Het gezapige levenstempo, de stilte en de lekkere producten maken de Alentejo tot de ideale bestemming voor levensgenieters.

Vanaf 633 EUR per persoon (8d/7n)

Reisprogramma

U start uw rondreis met 2 nachten in Marvão. Dat dorpje ligt als een adelaarsnest boven op een klif. Het panoramisch zicht is dan ook indrukwekkend. Het reikt over de vlakte van de Alentejo tot aan de Spaanse grens. Marvão ligt op bijna 1.000 m in het hart van het Parque Natural da Serra de São Mamede.

Mogelijk excursies: Castelo de Vide (11 km), Portalegre (22 km) en Alter do Chão met de Coudelaria de Alter (54 km).

Overnachting in Pousada de Marvão.

De verkenning van de Alentejo gaat verder zuidwaarts. U komt eerst voorbij Estremoz, een stad bijna volledig uit marmer. Daarna rijdt u naar Monsaraz, een versterkte stad gelegen op een rotspunt. Dankzij die ligging geniet u van een mooi uitzicht op het dal van de Guadianarivier. U kunt er bovendien prachtige zonsop- en ondergangen bewonderen.

Mogelijke excursies: Vila Viçosa (41 km), Borba (50 km), Évora (51 km), Évora Monte (56 km) en Elvas (65 km).

Overnachting in Farm House São Lourenço do Barrocal *****.

Het gaat verder naar het westen via Beja, de hoofdstad van Baixo Alentejo. U rijdt door de Planície Dourada, bezaaid met boerderijen, korenvelden, olijf- en wijngaarden, en eikenbossen. De regio wordt dan ook niet voor niets het ‘land van de overvloed’ genoemd. Het is uit de Alentejo dat de traditionele kurk en de beste Portugese wijn en olijfolie komen. Uw bestemming ligt in Santiago do Cacém, een belangrijk centrum van de kurkindustrie.

Mogelijke excursies: Romeinse ruïnes van Miróbriga (1 km), Alcácer do Sal (50 km), Carrasqueira (54 km) en Reserva Natural do Estuário do Sado (83 km).

Overnachting in Santiago Hotel Cooking & Nature ****.

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen in de vermelde hotels
  • verblijf in een 2-persoonskamer op basis van kamer & ontbijt
  • bezoek aan een kurkboerderij en megalieten per 4×4, inclusief lunch, wijn- en kaasproeverij

Niet inbegrepen

  • uw reis van en naar Portugal
  • huurwagen
  • andere maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven

  • excursies en activiteiten
  • reis- en annulatieverzekering
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw rondreis naar Alentejo (Portugal) online.

Huurauto boeken

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs per persoon op basis van een verblijf met 2 personen.

Deze rondreis Alentejo is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen en valt onder de reisvoorwaarden van Caractère.

Niet geheel naar wens?

Reist u alleen, met een grotere groep of met kinderen? Logeert u graag in andere hotels of volgens een andere verblijfsformule dan hierboven? Wilt u ook enkele dagen in de Algarve verblijven? Vraag gerust uw programma op maat aan uw Omnia Travel reisagent en vermeld alles mee in de vrijblijvende offerteaanvraag. Wij stellen graag voor u een rondreis Alentejo op maat samen.