Onze Project Manager Leen is helemaal betoverd door de Duitse stad Münster. Het is volgens haar dé ideale plek om op citytrip te gaan: “Münster is een gezellige stad vol geschiedenis, maar tegelijkertijd zorgen de studenten voor een hippe sfeer.”

Wanneer ben je voor het eerst in Münster geweest?

Ik ben er voor het eerst geweest in 2015. Sindsdien heb ik er een gewoonte van gemaakt om minstens één keer per jaar terug te gaan. Daarvoor zijn er verschillende redenen: ik heb een goede vriendin die in Münster woont, het is een fantastische stad en bovendien kan je er vanuit België vlot met het openbaar vervoer geraken. Met de trein ben je vanuit Luik-Guillemins in minder dan 4 uur tijd en met slechts één overstap in Münster.

Welke lokale specialiteiten moet je in Münster zeker proeven?

 • Een lekkere en snelle hap vind je in een van de vele bakkerijen die Münster rijk is. Je hebt er de keuze uit koffiekoeken, belegde broodjes en andere snacks.

 • Münsterplätzchen, typische koekjes in de vorm van de historische gebouwen van Münster, verkrijgbaar in 6 soorten in verschillende winkels en musea.

 • Een Pinkus Müller bier van de Pinkus Brauerei, de enige overgebleven Altbierbrouwerij in Münster.

Wat maakt van Münster jouw favoriete bestemming?

De stad heeft mij betoverd omdat ze mij sterk aan Leuven doet denken: een plek waar ik zelf vijf jaar gewoond en gestudeerd heb en momenteel werk. Münster is een gezellige stad met veel geschiedenis. Alles ligt binnen wandelafstand en er is veel groen. De doorsnede van het stadscentrum is nog geen 1,5 kilometer, dus je kan er alles te voet of met de fiets doen. Dat maakt het een ideale citytrip voor gezinnen met kinderen. Bovendien is Münster een studentenstad waar een jonge en hippe sfeer heerst.

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis in Münster?

 • De Prinzipalmarkt: de uitgestrekte markt, geplaveid met kinderkopjes, waar heel wat luxeboetieks en cafés gevestigd zijn.

 • Het historische stadhuis en centrum.

 • De Aasee: een groot meer ten zuidwesten van de stad, net buiten het centrum. De ideale plaats om even tot rust te komen.

 • De Allwetterzoo Münster: goed voor een hele dag plezier op 30 hectare, ongeacht de weersomstandigheden. In de zoo vind je een aantal interactieve stations, een kinderboerderij en een klimparcours voor kinderen.

 • Schloss Münster: dit kasteel doet momenteel dienst als hoofdkwartier van de Westfälische Wilhelms-Universität. De grote kasteeltuin is zeker een aanrader!

 • Het Freilichtmuseum: dit openluchtmuseum aan de oever van de Aasee toont hoe de mensen in het Münsterland vroeger leefden en werkten. Er vinden regelmatig workshops plaats en je kan er ook zelf brood bakken in het oude bakhuis.

 • Een fietstocht is de ideale manier om de stad te verkennen. Rondom Münster ligt een heuse ‘fietsring’.

 • Tot slot kan je ook met een kano of waterfiets op de Aasee rondvaren. Nog een reden waarom Münster een topbestemming is voor gezinnen met kinderen.

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw citytrip naar Münster, de favoriete bestemming van collega Leen, online.