Sinds zijn eerste bezoek aan Mallorca (of Majorca in het Spaans en Catalaans), is onze Business Travel Consultant Kris betoverd door dit grootste eiland van de Gymnesiae en de Balearen. “Als fervent fietsfanaat is de aaneenschakeling van verschillende landschappen in het zuidwesten het ideale uitgangspunt om dit eiland via prachtige wegen te ontdekken!”

Wanneer ben je voor het eerst op Mallorca geweest?

Ik ben er voor het eerst geweest in 2014. Sindsdien heb ik jaarlijks een afspraak met dit eiland. De combinatie van sport, rust, natuur en lekker eten is wat voor mij de definitie is van vakantie. Daarenboven is het slechts een 2-tal uur vliegen naar deze bestemming, dus ideaal!

Welke lokale specialiteiten moet je op Mallorca zeker proeven?

 • Zeker te eten zijn tapas en tapas en om niet in herhaling te vallen, tapas! Tapas zul je zeker op elke kaart tegenkomen. Vaak voorkomende tapas zijn: Serranoham, gemarineerde ansjovis, patatas bravas (gebakken aardappelen in pikante tomatensaus), calamares (gefrituurde inktvisringen), olijven, kaas, chorizo en albondigas (Spaanse gehaktballetjes). Stel gerust je eigen tapasbordje samen… dit in combinatie met een glas Sangria, dit is puur genieten.
 • Een ander typisch gerecht uit Mallorca is Tumbet. Dit is een ratatouille van groenten, een vegetarisch gerecht. Maar het kan gerust gecombineerd worden met vlees of vis.
 • Bij ons beter gekend als paella, maar in Mallorca spreekt men over Fideuà. De bereidingswijze is identiek, behalve dat voor dit gerecht gebruik gemaakt wordt van noedels in plaats van rijst.

 • Turrón ofwel nougat. Dit vind je vaak terug op de dessertkaart en te bestellen in allerlei vormen en smaken.

 • Greixonera de brossat, deze kaastaart is terecht de trots van de Mallorcanen. Logisch als je weet dat de kaas gebruikt voor deze taart uitsluitend gemaakt wordt door de lokale bevolking… zeker proeven dus.

Wat maakt van Mallorca jouw favoriete bestemming?

Weg van de toeristische badplaatsen in het zuidwesten ligt een prachtige aaneenschakeling van landschappen. Als actieve fietsfanaat nodigen de ideale wegen hier dan ook uit het eiland te ontdekken. Zeker tijdens de maanden april en mei tot begin juni blijft de grote drukte nog achterwege. De kusten zijn ongerept met de azuurblauwe zee en in het binnenland ontdek je charmante dorpjes en stadjes waar de locals in de namiddag aan hun café con of sin leche lurken. Het landschap leent zich ook uitstekend voor een verkenning per fiets, wagen of scooter.

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar Mallorca?

 • De hoofdstad Palma de Mallorca is heel gezellig en nog vrij compact. Kathedraal La Seu is letterlijk de grote trekpleister en heeft daarenboven een adembenemend uitzicht op de kust. Achterliggend kom je terecht in smalle straatjes met gezellige winkels en lokale specialiteiten. De stad is bovendien ook heel proper.
 • In het noordwesten heb je de stad Sóller met de haven in Port de Sóller. Een tramrit in authentieke houten rijtuigen voert je heen en weer tussen beiden. Ook de verbinding tussen Sóller en Palma de Mallorca per trein is een aanrader, dit zou tot één van de mooiste ter wereld behoren.
 • In het noordoosten ligt Alcudia met de stadsomwalling en haar stierenarena.
 • Een rit door de Serra de Tramuntana is zeker niet te missen. Dit gebied staat terecht op de lijst van UNESCO
  werelderfgoed.
 • Qua activiteit is wat mij betreft trainingskilometers maken op de koersfiets op dit eiland ideaal. Op dat vlak heeft dit eiland alles te bieden: bergen in het Serra Tramuntana gebied, golvend tot zelfs vlakkere gebieden in het binnenland met verspreid enkele pittige klimmetjes, vaak naar een oud klooster of ander heiligdom. April-mei is hiervoor een ideale periode met doorgaans nog geen te warme temperaturen en qua drukte valt het vrij goed mee.
 • Ook is Mallorca bekend om de prachtige bars/clubs aan het strand. Zo kan je in Palma de Mallorca vertoeven in Purobeach of Anima Beach Club. In het zuidwesten kan je dan weer zalig genieten in Nikki Beach of Purobeach Illetas.
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw trip naar Mallorca, de favoriete bestemming van collega Kris, online.

Huurauto boeken