Onze collega Philip werkt op de afdeling zakenreizen in het hoofdkantoor te Leuven. In 2014 bezocht hij het Griekse eiland Kos en hij deelt graag zijn ervaring!

Wanneer ben je voor het eerst op Kos geweest?

In de zomer van 2014 hebben mijn partner en ik 1 week Kos bezocht. We zochten een zonnige bestemming binnen Europa. Uiteraard hadden we veel keuze, maar Kos sprong er uiteindelijk uit door de ideale mix van een goede bereikbaarheid, zongarantie (en toch ook nooit té warm), een streepje cultuur en de prijs.
Ondanks het feit dat we elk jaar opnieuw tegen elkaar zeggen, “we moeten echt nog eens terug”, is het er nog niet van gekomen. Uiteindelijk haalt het onbekende en nieuwe plaatsen bezoeken het altijd. Niet dat we ooit slechte vakanties meemaken, maar na elke reis blijft Kos wel de nummer 1 positie houden!

Welke lokale specialiteiten moet je op Kos zeker proeven?

In Kos-stad is er keuze te over aan eet- en drinkgelegenheden. Zelf ben ik geen ‘foodie’ maar ik ben ter plaatse wel verliefd geworden op de Griekse Gyros! De hele Griekse keuken op zich kon ons trouwens wel bekoren, nog een reden te meer dus.

Wat maakt van Kos jouw favoriete bestemming?

De ongelooflijke mix die dit kleine eiland te bieden heeft. Het formaat van het eiland is misschien wel de grootste charme. Op deze kleine oppervlakte valt er toch zowel een echte zonvakantie te beleven als de Griekse oudheid te ontdekken en de natuur te bewonderen.

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar Kos?

  • De thermen: Deze zijn misschien wel het symbool van welke charme te ontdekken valt in Kos. Dit is puur natuur op zijn best. In het zuidoosten zijn er warmwaterbronnen die uit een grot de zee inlopen. Door middel van grote rotsen en keien is er een klein gebied in de zee gecreëerd waar je kan gaan dobberen en genieten van de warme bronnen. Je zit in de zee, in heerlijk warm water. Het voelt allemaal zalig authentiek aan. Er is geen inkom te betalen. Wel opletten: het is moeilijk bereikbaar (1 enkel kiezelpad te voet naar beneden afdalen) en als tip geven we graag mee dat je dit best in de ochtend plant, dan is het er rustig.
  • Het bergdorp Zia bezoeken. Onderweg waan je je plots in Oostenrijk. Eenmaal ter plaatse kies je één van de gezellige restaurantjes met terras op de bergwand uit en bewonder je een spectaculaire zonsondergang.
  • Kos-stad by night: Uiterst gezellig met talloze gevarieerde horeca-mogelijkheden.
  • Overzet nemen naar Bodrum: Kos ligt op een boogscheut van Turkije. Met de overzet ben je op een uurtje in Bodrum. Voor een dagbezoek heb je geen visum nodig.
  • De rijke Griekse geschiedenis kan je niet links laten liggen op Kos. Asklepieion bijvoorbeeld moet je bezocht hebben. Het is de geboorteplaats van Hippocrates, de man wiens naam nog altijd verbonden is aan de eed die artsen hedendaags afleggen.

  • Huur een buggy, scooter, quad… en verken het eiland op deze manier helemaal zelf. Je geraakt zonder problemen op 1 dag naar het verste punt en terug. Een grote kans is dat dit het schiereiland Kefalos gaat zijn, wat een absolute aanrader is. Je rijdt de weg tot op het einde uit en ontdekt indrukwekkende kustlijnen en verlaten stranden.

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw reis naar Kos, de favoriete bestemming van collega Philip, online.

Huurauto boeken