Inspiratiereis Den Haag van collega Ines.
In mei vertrok collega Ines op een 2-daagse inspiratiereis naar Den Haag. Ines werkt al sinds 2010 bij Omnia Travel als Consultant Corporate Travel. Naast een all-round kennis is haar specialisatie het boeken van treintickets. Dankzij deze inspiratiereis met de trein kon ze haar productkennis verbeteren. Ze maakte ook kennis met Den Haag als citytripbestemming. Ontdek hieronder snel waarom ze meteen overtuigd was om snel nog eens terug te keren.

Waarom moet je Den Haag zeker bezoeken?

Den Haag heeft alles! Het weer bij ons in de lage landen wil niet altijd meezitten dus binnenactiviteiten genoeg: het Panorama van Mesdag (zeker gaan bezoeken!!!), het Museum Escher in het Paleis (unieke kunst met vlakvulling en optische illusies alsook de lusters in het museum mogen er zijn!), het Mauritshuis… om nog maar te zwijgen over het shoppingparadijs dat Den Haag werkelijk is met zondagsopening: mooie shoppingstraten met leuke, soms dure winkels (Noordeinde – vlakbij het Koninklijk Paleis) alsook de gebruikelijke winkelketens en een heel mooie overdekte winkelgalerij. Als het weer wel meezit, ga dan naar Scheveningen. Dat ligt op een boogscheut van de stad en je kan er eindeloos flaneren op de dijk of de overdekte pier, zonnekloppen, drinken in de beach bars, het reuzenrad in, een bungeejump doen, ziplinen… Je hoort het – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat moet je zeker doen/zien tijdens een verblijf in Den Haag?

Één van de hoogtepunten is het Panorama Mesdag: zoals dit is er geen tweede (in Waterloo is er wel nog een kleintje). Een ander hoogtepunt is het Mauritshuis waar de mooiste werken van Rembrandt hangen en the Girl with the Pearl Earring van Vermeer. Wil je Den Haag echt ervaren, huur dan een fiets en toer er vrolijk op rond. Moest je de kans krijgen om dit met onze (geweldige!) gids Remco Dörr te doen, zeker niet twijfelen! De man is geweldig en de gids in de man nog beter!

Je verkent Den Haag het best per fiets, want Nederlanders zijn fietsers. Ook wij gingen de fiets op om de stad te ontdekken en te beleven. Ook het openbaar vervoer is goed georganiseerd, dit in combinatie met enkele wandelingen garandeert dat je het meeste uit een bezoek aan Den Haag haalt.

Kortom, Den Haag is een ideale bestemming voor een korte citytrip!

Welke lokale specialiteiten moet je zeker proberen?

Poffertjes, stroopwafels, hopjes en de cocktails bij VaVoom Tiki room (Grote Markt 29). De barman knutselt meesterwerkjes en ze zijn echt lekker!

Welke foute vooroordelen bestaan er over Den Haag?

Misschien dat het niet echt een citytripbestemming is, maar eerder een zakelijke bestemming – hier huizen veel ambassades, het Nederlandse Parlement en ook het Vredespaleis (bekend van de internationale processen).

Hotel- en restauranttips

Ibis Styles Den Haag City Centre of het Mercure (Spui 180) voor de liefhebbers van een ster meer (4*).
Beachclub Zanzibar – voor een cocktail op het strand.
Suzie Q – voor een heerlijk diner met een variatie aan schotels (Aziatisch getint).
Schlemmer – voor een lunch met tapa’s en ‘t Goude Hooft voor drankjes en een schotel frituurhapjes.

Praktisch

Er zijn 4 rechtstreekse IC-treinen per dag vanuit Brussel (Zuid/Centraal/Noord), Mechelen en Antwerpen (Berchem/Centraal). Het gaat om een gewone IC-trein dus zonder zitplaatsreservatie. Buiten de spitsuren is beschikbaarheid echter geen enkel probleem en met hetzelfde ticket kan er vrij gekozen worden welke IC-trein genomen wordt.

Bijkomend zijn er ook 14 Thalys-treinen per dag naar Rotterdam (Centraal) van waaruit er makkelijk verder gereisd kan worden naar Den Haag HS, aangezien er een hoge frequentie is tussen beide steden en dit traject amper 20 min. duurt. Ten slotte zijn er ook nog 3 Eurostar-treinen naar Rotterdam.

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw reis naar Den Haag online.

Trein boeken