Onze consultant leisure travel Sarah is sinds haar eerste – zeer recente – bezoek helemaal betoverd door Bali. Volgens haar is dit Indonesisch eiland een bestemming waar het ene hoogtepunt het andere overtreft.

Wanneer ben je voor het eerst op Bali geweest?

Gezien mijn job heb ik uiteraard al heel wat reizen mogen uitwerken op deze bestemming. Bali had mij op één of andere manier altijd al betoverd en in oktober 2018 was het zover, ik had zelf de kans om op ontdekking te gaan naar dit eiland ten oosten van Java en ten westen van Lombok.

Welke lokale specialiteiten moet je op Bali zeker proeven?

  • De Balinese keuken is erg puur en gekruid. Het milde tropische klimaat en de vulkanische bodem hebben Bali gezegend met een zeer uiteenlopend aanbod van fruit, groenten en diverse rijstsoorten. Bekende Balinese gerechten zijn o.a. Bebek en Ayam Betutu (in kruiden en specerijen gemarineerde eend of kip gestoomd in bananenblad).

  • De lokale favoriet, als het drank betreft, is kokoswater – kopyor – met vers kokosschaafsel.
  • Indien je de kans hebt, probeer dan aan te schuiven bij één van de ceremoniële maaltijden. De schotels zijn niet alleen een streling voor het oog maar ook voor de smaakpapillen.

Wat maakt van Bali jouw favoriete bestemming?

Ondanks het feit dat Bali erg toeristisch is, zijn er zoveel mooie plekken waar je praktisch alleen de natuur kunt gaan beleven. Mooie warme temperaturen, een groen eiland waarbij je denkt, nu heb ik het hoogtepunt gehad, en een half uurtje later, kom je op een nog mooiere en meer verrassende plek. Vriendelijke en hulpvaardige mensen, lieve kindersnoetjes die enthousiast naar je zwaaien! Een eerlijke en lekkere keuken vol verse groentjes… Een eiland voor zowel koppels als families, actievelingen of rustzoekers…
Kortom, een eiland met zoveel troeven!

Wat moet je absoluut gezien/gedaan hebben tijdens een reis naar Bali?

  • Mijn eerste tip is dat je zeker een rondreis moet plannen, niet op 1 plaats blijven.
  • De Pura (= Balinese Hindoeïstische tempel) Besakih tempel, de grootste tempel ook wel bekend als de Moedertempel ligt in het midden van Bali. Deze hindoeïstische tempel bevindt zich op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung. Met een beetje geluk tref je tijdens je bezoek het begin of het einde van de ceremonie en kun je ook de klassieke klederdracht waarnemen. Zorg er wel voor dat, bij een bezoek aan dit heilig tempelcomplex, je steeds voldoende bedekt bent.
  • De watertempels Tirta Gangga, dit gewezen Koninklijk Paleis is geleden in het oosten van Bali.

  • Ulun Danu Batun is een Balinese Pura. Deze tempel ligt in het noordwesten van het eiland bij het Bratan-meer. De tempel is gewijd aan de godin van het water, de meren en rivieren (Dewi Danu).
  • Per fiets de actieve vulkaan Gunung (= berg) Batur afdalen en laat je betoveren door de mooie natuur. De vulkaan, gelegen bij het Batumeer, is 1.717 m hoog.
  • Raften kan je doen op de Ayung River. De Ayung River is met 68,5 km de langste op dit Indonesische eiland. Tijdens het raften heb je zicht op de jungle en met wat geluk kan je aapjes spotten!

  • Is duiken iets voor jou, plan dan zeker een bezoek aan Tulamben in. Dit kleine vissersdorp, gelegen aan de oostkust van Bali, is gekend als duikgebied. Naast de vele vissen is het ook een gebied waar veel scheepswrakken liggen. Het bekendste wrak is dat van het Liberty schip . Dit stoomvrachtschip van het Amerikaanse leger werd in 1942 door een Japanse onderzeeër getorpedeerd.
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Of boek uw reis naar Bali, de favoriete bestemming van collega Sarah, online.