2 tot 10 september 2020.

Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer: 1.110 EUR.

Toeslag 1-persoonskamer: 180 EUR.

In hun zoektocht naar herbronning vatten velen de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela aan. Een buitenbeentje onder de camino’s is de Camino Finisterra die – in tegenstelling tot de andere camino’s – in Santiago de Compostela vertrekt. Deze weg wordt vooral belopen door pelgrims die al wat kilometers op de teller hebben staan en deze tocht naar ‘het einde van de wereld’, er graag bijnemen. Wij stappen van Santiago de Compostela naar Muxía.

Dag 1 | Brussel – Santiago de Compostela

Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de vlucht naar Santiago de Compostela. Transfer naar het hotel.
Avondmaal en overnachting.

Dag 2 | Santiago de Compostela – Negreira

Staptocht naar Negreira. We laten de kathedraal van Santiago de Compostela achter ons. Na nauwelijks een half uur stappen we al volop in het groen. We trekken door kleine woonkernen. Eens we de Alto do Mar de Ovellas (275 m) over zijn is het niet ver meer naar Negreira.

Dag 3 | Negreira – A Picota Mazaricos

We verlaten Negreira langs het Migranten Monument. Tot op de dag van vandaag verlaten jongeren noodgedwongen de streek op zoek naar werk en een beter leven. Bossen wijken voor akkers en van op de heuvels zien we prachtige vergezichten.

Dag 4 | A Picota Mazaricos – Cee

We trekken van A Picota Mazaricos naar Cee. Voordat we het havenstadje Cee bereiken, trekken we eerst door de vallei van de Xallas. De beklimming van de heuvel (250 m) wordt beloond met een prachtig zicht op de Costa del Muerto en het stadje Cee, het eindpunt voor vandaag.

Dag 5 | Cee – Fisterra

Fisterra (Galicisch) of Finisterra (Spaans) is ongetwijfeld het hoogtepunt van deze gelijknamige Camino. Fisterra, ‘het einde van de wereld’ – tot Columbus het tegendeel bewees – is de plek waar de apostel Jacobus voor het eerst voet aan wal zou hebben gezet op het Iberisch schiereiland.

Dag 6 | Fisterra – Lires

Vandaag trekken we aan een gematigd tempo verder naar Lires.

Dag 7 | Lires – Muxía

We vangen het laatste stuk van deze staptocht aan die ons langs de prachtige, woeste Spaanse kust naar Muxía brengt. Voor velen – en ook voor ons het eindpunt van de Camino Fisterra.

Dag 8 | Muxía -Santiago de Compostela

In de voormiddag transfer naar Santiago de Compostela waar we de pelgrimsmis bijwonen. Vrije namiddag.

Dag 9 | Santiago de Compostela – Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel via Madrid.

OPGELET ! Niet geschikt voor mensen die moeilijk kunnen stappen !

Boek nu uw Pelgrimstocht