12 tot 24 september 2020.

Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer: 1.450 EUR.

Toeslag 1-persoonskamer: 281 EUR.

In hun zoektocht naar herbronning vatten velen de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela aan. Met deze staptocht wordt de kans geboden om het verlangen naar rust en bezinning te verwezenlijken. Vanuit Astorga stappen we de laatste 280 km naar Santiago de Compostela. Een tocht op de Camino is echter meer dan alleen maar tot rust komen. Het is ook een weg van ontmoeting: het ontmoeten van andere pelgrims die om hun redenen en op hun manier op zoek zijn. Het is niet enkel wandelen naar een bepaald punt, maar ook zich openstellen voor wie ons op deze weg tegemoet komt. Kortom, je willen laten raken door het onverwachte…

Dag 1 | Brussel – Santiago de Compostela – Astorga

Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de vlucht naar Santiago de Compostela. Transfer per autocar naar Astorga voor onze eerste overnachting. Onderweg genieten we van het prachtige landschap.

Dag 2 | Astorga – Rabanal del Camino

Staptocht naar Rabanal del Camino, als pleisterplaats reeds vernoemd in de oudste pelgrimsgidsen. We trekken door het land van de Maragatos. Bezoek aan Castrillo de los Polvazares.

Dag 3 | Rabanal del Camino – Molinaseca

Vandaag stappen we naar Molinaseca. De weg loopt over de Montes de Léon en leidt ons langs het Cruz de Ferro waar pelgrims traditiegetrouw een steen neerleggen. Een beklijvend stukje Camino.

Dag 4 | Molinaseca – Villafranca del Bierzo

We trekken langs de tempeliersstad Ponferrada en langs de wijngaarden van de Bierzo.Onze tocht eindigt vandaag in Villafranca del Bierzo, ook wel ‘Klein Santiago’ genoemd.

Dag 5 | Villafranca del Bierzo – O Cebreiro

Te voet naar O Cebreiro. Vanaf Ambasmestas begint de klim naar dit oude pelgrimsoord. Mooie uitzichten staan ons als beloning te wachten. We overnachten in het stemmige dorpje met zijn Keltische invloeden.

Dag 6 | O Cebreiro – Triacastela

Tocht naar Triacastela. Vanaf de Sierra kijken we uit over het groene Galicië. Op de pas Alto de San Roque komen we langs het standbeeld van ‘de pelgrim die tegen de wind en de regen in worstelt’. Een foto en een kort moment van bezinning waard.

Dag 7 | Triacastela – Sarria

Naar Sarria. Een etappe over groene heuvels, door boerendorpen en over de Alto de Riocabo pas. Vaak trekken we langs corredoiras, oude weggetjes tussen de authentieke dorpen in.

Dag 8 | Sarria – Portomarin

We stappen naar Portomarin. De weg leidt ons langs meer dan twintig kleine dorpjes en gehuchten over heel wat oude wegen. We steken kleine waterlopen over op doorwaadbare plaatsen of over stapstenen.

Dag 9 | Portomarin – Palas de Rei

Tocht naar Palas de Rei. Eerst trekken we over een bergrug met granietrotsen en heide. We hebben uitzicht op het dal van de Miño. In Palas de Rei bereiken we het laagland van Galicië.

Dag 10 | Palas de Rei – Arzúa

We stappen verder naar Arzúa. Vandaag wandelen we door glooiend boerenland. Hórreos, typische Galicische maïsopslagplaatsen van natuursteen trekken de aandacht. Net zoals enkele oude stenen kruisen: cruzeiros.

Dag 11 | Arzúa – Lavacolla

We trekken tot Lavacolla waar de pelgrims zich vroeger in de beek wasten. Zo maakten ze zich klaar om proper, maar ook innerlijk gereinigd Santiago de Compostela binnen te stappen.

Dag 12 | Lavacolla – Santiago de Compostela

Onze eindbestemming komt in zicht. We vertrekken via de Monte de Gozo, de berg van de vreugde. Hier zien we voor het eerst de torens van de kathedraal. Om 12u00 nemen we deel aan de pelgrimsmis. In de namiddag bezoek aan de stad.

Dag 13 | Santiago de Compostela – Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel via Madrid.

OPGELET ! Niet geschikt voor mensen die moeilijk kunnen stappen !

Boek nu uw Pelgrimstocht