Contactgegevens bij vluchtreservatie – Nieuwe regelgeving.
In juni 2019 veranderden enkele dingen in Resolutie 830d van IATA (International Air Transport Association). Door een nieuwe regelgeving vragen wij vanaf nu bij elke vluchtreservatie om uw persoonlijke contactgegevens. Meer bepaald zullen wij u vragen om uw e-mailadres én gsm-nummer op te geven. Sinds 1 juli 2019 vragen de luchtvaartmaatschappijen ons namelijk om deze informatie bij elke reservatie door te geven.

Zij gebruiken de gegevens op hun beurt enkel om passagiers te contacteren in geval van wijzigingen. Het gsm-nummer moet dus een nummer zijn waarop u 24/7 bereikbaar bent. Ook in het buitenland moet u via dat nummer bereikbaar zijn.

Uiteraard bent u niet verplicht om uw contactgegevens door te geven. Hou er dan wel rekening mee dat u in geval van wijzigingen, vertragingen of zelfs afgelaste vluchten niet gecontacteerd zult worden. In dat geval bent u ook zelf verantwoordelijk om u voldoende te informeren over de status van uw vlucht.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe regelgeving rond contactgegevens bij een vluchtreservatie? Neem dan contact op met één van onze reiskantoren.