//Slovenië – 21 tot 26 juli 2019

Slovenië – 21 tot 26 juli 2019

6-daagse landbouwreis voor AGRA-vrouwen i.s.m. KVLV naar Slovenië.

Het best bewaarde geheim van Europa! Slovenië is één van de kleinste landen van Europa en heel dun bevolkt (nog geen 2 miljoen inwoners). Doordat Slovenië zoveel buurlanden heeft – het grenst aan Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije – is het landschap enorm gevarieerd. En omdat Slovenië zo klein is, kun je op korte tijd heel veel zien.

Programma

Samenkomst van alle deelnemers en van onze begeleidster, Tania Vis, in de luchthaven van Zaventem. Check-in formaliteiten voor de directe vlucht naar Ljubljana. Bij aankomst, directe transfer naar het Hotel Lev ****, onze verblijfsplaats voor de komende 5 nachten.

Inbegrepen maaltijden:  geen

We vertrekken naar het meer van Bohinj waar alles om de prachtige natuur draait. Elke nieuwe ontwikkeling in het gebied is gericht op duurzaamheid. Daar brengen we een bezoek aan een lokale boerderij gespecialiseerd in het maken van kaas, waar heel sterk wordt gewerkt aan het ecologisch aanpak. Nadien brengen we een bezoek aan een familiaal melkveebedrijf met een 60 koeien (boerderij in Bled). De zomer brengt toeristen naar hun B&B en in de winter hebben ze andere nevenactiviteiten. Verder naar de ruige Vintgar Gorge waar we een mooie wandeling doen langs de Rodovna rivier met watervallen, stroomversnellingen… indrukwekkend! Vervolgens rijden we langs het pittoreske meer van Bled, gelegen in de Julische Alpen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Vertrek naar het westen. We verlaten de stad en bezoeken de bekende grotten van Postojna (UNESCO), een must voor iedereen die te gast is in Slovenië. Het Postojna-grottenstelsel is het grootste in het klassieke karstgebied. Het is in totaal zo’n 23 km lang en bestaat uit een netwerk van gangen en zalen, gevuld met grillige rotsformaties, stalactieten- en stalagmietenvelden en andere druipsteenafzettingen en speleologische verschijnselen.  Verder naar de karstregio tevens bekend als de bakermat van het bekende witte paardenras de Lipizzaner. We wonen een presentatie bij van de klassieke Riding School, krijgen een geleide rondleiding door de paardenstoeterij, en een bezoek aan het museum van de witte paardenras.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Vandaag rijden we naar het oosten van het land, naar de – minder bekende – regio Pomurje. een regio van groene heuvels gekroond met kleine kerken en omringd door wijngaarden. Het is een van de vlakste gebieden in Slovenië en dat maakt het uiterst geschikt voor landbouw! We bezoeken er het grootste landbouwbedrijf van Slovenië, en maken kennis met de familie Cigut die het bedrijf al jaren runt. Onder leiding van de zoon van de eigenaar, slaat de boerderij de weg van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Nadien ontdekken we een varkenskwekerij (onder voorbehoud) of een tomatenkwekerij (in serre). Op onze weg terug stoppen we in Maribor. Onder de stad ligt de grootste wijnkelder van Zuid-Oost Europa. Tegen een huis in de stad groeit de oudste wijnstok van de wereld. De stok is ruim 400 jaar oud en nog altijd wordt van de druiven wijn gemaakt. In Maribor nemen we de tijd voor een wijnproeverij en een avondmaal. Late terugkeer in Ljubljana.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Vandaag rijden we naar de Sloveense kuststreek. We beginnen met een bezoek aan de Sloveense zoutpannen. Leuk om een kijkje te gaan nemen, want het zout wordt nog steeds op de traditionele wijze gewonnen: al 700 jaar lang. Een heel intensief karwei. Verder naar de Fonda Fish Farm. De familie Fonda heeft een eigen ‘vis-boerderij’ opgezet omdat ze niet langer mee wilden doen aan het leegvissen van de zee. In een groot stuk afgezet water kweken de Fonda’s nu zelf zeebaars op een biologische manier. Eigenares Irena is biologe, net als de meeste van haar familieleden. Ze vertelt over haar bedrijf, de familiegeschiedenis en laat ons zien hoe en waar de vissen gekweekt worden. Voor dit bezoek, nemen we een boot die ons verder van de kust brengt. Verder naar het gezellige kuststadje Piran, waar we vrije tijd hebben voor een wandeling of een terrasje. Piran’s middeleeuwse structuur wordt tot op vandaag behouden met geclusterde smalle straatjes, dicht op elkaar gebouwde huisjes, talrijke pleinen en kerken… Het is natuurlijk geen verrassing dat Piran uitgeroepen is tot nationaal historisch monument!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Na het ontbijt, hebben we wat tijd voor een bezoek, op eigen houtje, aan het stadscentrum. Waarom niet een bezoek brengen aan de lokale markt! De Sloveense fruitsector oogt modern. In dit kader, brengen we een laatste landbouwbezoek aan een fruitbedrijf in de buurt van Ljubljana.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Inbegrepen:

 • vluchten Brussel -> Ljubljana heen en terug met Adria Airways

 • luchthaventaksen zoals gekend bij uitgifte van de tickets

 • vervoer ter plaatse in een comfortabele autocar

 • 5 overnachtingen met ontbijt in het Hotel Lev **** (of gelijkwaardig)

 • maaltijden zoals vermeld in het programma

 • bezoeken zoals vermeld in het programma

 • Nederlandstalige begeleiding door mevr. Tania Vis

 • BTW en taksen zoals actueel gekend

 • bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven (bar, telefoon,…) en dranken

 • extra bezoeken

 • annulerings – en bijstandsverzekering

Optioneel en af te sluiten bij de inschrijving:

 • KBC Reis- en annuleringsverzekering 24,84 EUR/persoon (polis op aanvraag verkrijgbaar).

  Vrijstellingen:

  • bij annulering => 75 EUR/persoon
  • bagage en medische kosten 75 EUR/per schadegeval/persoon

Vluchturen (o.v.)

Heen: Brussel 20u25 -> 22u00 Ljubljana
Terug: Ljubljana 17u10 -> 18u50 Brussel

Prijs
Programma op basis van een tweepersoonskamer: 1.585 EUR per persoon.
Voor een éénpersoonskamer betaalt u een toeslag van 334 EUR per persoon.
Korting KVLV leden: 50 EUR per persoon.

De reis gaat door vanaf 20 deelnemers, met een maximum van 25 deelnemers.
Inschrijving vóór 01/04/2019.

Hoe reageren?

RESERVEREN IS NIET MEER MOGELIJK

Helaas is deze reis reeds volzet. U mag ons steeds contacteren om op wachtlijst te komen: 016 24 38 35.

Beperkt aanbod aan deze voorwaarden: tijdig reserveren.

Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 7.1 ‘Annulering door de reiziger’, vermeld in de Bijzondere voorwaarden van Omnia Travel:

7.1 Annulering door de reiziger:
De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald:

 • tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 30 tot 16 dagen vóór vertrek: 80 % van de reissom, met een minimum van 125 EUR per persoon en/of door de luchtvaartmaatschappij aangerekende kosten
 • 15 tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom
2018-12-06T14:13:22+02:00

Welkom op onze website