6-daagse vliegtuigreis voor AGRA-vrouwen naar Oostenrijk i.s.m. FERM.

Oostenrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, alpine sport en rijke cultuur. Gekenmerkt door kleine en middelgrote bedrijven, rijke flora en fauna en de grote middelen van water, zijn landbouw en bosbouw belangrijk voor de Oostenrijkse economie. Oostenrijk ondersteunt milieuvriendelijke ontwikkeling van de duurzame productie van veilig voedsel om hoge kwaliteit te garanderen, evenals hernieuwbare bronnen. Het land heeft hoge milieunormen in de landbouw en productie, evenals strenge regels voor het welzijn van dieren, en staat bekend als Europa’s leidende biologisch landbouwland met ongeveer 20% biologische landbouw.

Programma

Samenkomst van alle deelnemers en van onze begeleidster, Tania Vis, in de luchthaven van Zaventem. Check-in formaliteiten voor de directe vlucht met Brussels Airlines naar Wenen. Bij aankomst, transfer naar het Hotel Ananas **** – onze verblijfplaats voor de komende 5 nachten.

Inbegrepen maaltijden: /

In de ochtend ontmoeten we onze lokale gids terug voor een geleide stadswandeling door het historische centrum van Wenen. Wenen, een opvallend samenspel van prachtige oude gebouwen, parken, musea, en… muziek! Hier hebben enkele grote meesters zoals Beethoven, Mozart en Haydn geleefd en gewerkt. Op cultureel vlak steekt Wenen dan ook ver boven elke Europese stad uit. Heel wat elementen in het straatbeeld verwijzen naar de rijke muziekgeschiedenis van de stad. Maar de Oostenrijkse hoofdstad is ook opvallend trendy. Laat je verrassen en ontdek wat hier allemaal te beleven valt! Onze wandeling brengt ons langs het Operagebouw, de Stephansdom, het Mozarthuis, de Joodse wijk en de Spaanse Hofrijschool.

Nadien vertrekken we voor een paar landbouwbezoeken in de regio. Onderweg stoppen we voor een licht middagmaal. Op het programma: bezoek aan het biobedrijf van de familie Frühwald. Het bedrijf draagt het label Bio Austria, wat betekent dat ze de grootste zorg geven aan hun productie alsook aan de selectie van hun leveranciers; bezoek aan het fruitbedrijf Altenriederer. Onder leiding van de eigenares, doen we een wandeling door de boom- en wijngaarden en volgen we een rondleiding langs de productiefaciliteiten om een goed inzicht te krijgen in de sapverwerking en fruitteelt. Na het bezoek: proeverij!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Vandaag beginnen we met een bezoek aan het biologisch bedrijf Mandls Ziegenhof in het hart van de Bucklige Welt. Na een rondleiding door de boerderij, krijgen we uitleg over de productie van hun heerlijke geitenkaas, met grappige anekdotes uit het dagelijks leven op de boerderij. Na de rondleiding, mogelijkheid om de producten te kopen in de boerderijwinkel.

Na de middag rijden we naar Niederösterreich, een populaire wandelbestemming waar bezoekers kennis maken met de natuur. Het hoogste punt is de top van de Schneeberg (2.076 m). We rijden naar Puchberg am Schneeberg, waar we de Salamander-tandradbaan nemen naar het ‘paradijs van de uitzichten’, een bergstation op 1.800 m. Daar begint een uitstekend bewegwijzerde themaroute.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

We beginnen met een bezoek aan het Haubiversum, de wereld van de bakkerij. Na een introductiefilm waar we de historische achtergrond van de activiteiten van het bedrijf ontdekken, leren we over de verschillende processen en het beheer met het oog op de productie. Nadien worden we ontvangen in het varkensbedrijf van de familie Fahringen voor een bezoek.

Terug in Wenen is er gelegenheid tot kuieren op de Naschmarkt, gelegen op 5 min van het hotel. De beroemdste markt van Wenen kent een geschiedenis die teruggaat tot de 16de eeuw. De Naschmarkt is een populaire markt, waar je gerust een culinaire wereldreis kan maken! Hier zijn kruiden en specerijen uit alle hoeken van de wereld te vinden, van typisch Weens tot Indiaas en van Vietnamees tot Italiaans.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Bezoek aan de wereldberoemde Stift Melk. Deze barokke abdij is een van de grootste toeristische trekpleisters van Oostenrijk: met talloze binnenplaatsen, weergaloze wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan van een klooster. Het is om deze redenen dat de abdij van Melk samen met het omliggende landschap van de Wachau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Ook binnen de Rooms-Katholieke kerk neemt de, door de monnikenorde der benedictijnen bestuurde, abdij een belangrijke positie in.

Na de middag en een vleugje vrije tijd, verlaten we Melk, en volgen het schilderachtige Donaudal, de Wachau.  De 36 km lange route langsheen de Donau werd tot UNESCO-Werelderfgoed uitgeroepen.  Hoge rotswanden, idyllische dorpjes en uitgestrekte druivenvelden trekken voorbij. We houden halt in de stad Dürnstein met zijn gekende blauwe kerktoren. Daar brengen we een bezoek aan het wijndomein Domäne Wagrau. Het modaine Wachau heeft zich ontwikkeld tot een van de leiding- en richtinggevende wijnboerderijen uit de streek. Aan de steilheid en hoogte van de terrassen wordt alle eer gedaan en de pluk met de hand en doelgerichte selectie vormen de basis voor een perfect startmateriaal. Het resultaat is een uniek spectrum van verschillende Veltliners en Rieslings die garant staan voor de verscheidenheid aan bodems van de Wachau en ook al lang de internationale wijnwereld verbazen. Bezoek en degustatie.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Na het ontbijt, check-out en vertrek naar Baden bei Wien, Wenen in miniatuur… De stad is een ‘Kurort’ zoals we dat uit verhalen van vorige generaties kennen. Alles draait er om de zwavelbronnen, die met temperatuur van 36°C uit de grond borrelen. We doen een wandeling door het stadscentrum. Na het middagmaal, genieten we van wat vrije tijd. Wie het wenst kan een bezoek brengen aan een van de lokale thermen waarvoor de stad zo gekend is.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Inbegrepen:

 • vluchten Brussel – Wenen heen en terug met Brussels Airlines

 • luchthaventaksen zoals gekend bij uitgifte van de tickets

 • transfers en vervoer ter plaatse in een comfortabele autocar

 • 5 overnachtingen met ontbijt in het Hotel Ananas ****

 • maaltijden zoals vermeld in het programma

 • bezoeken en lokale gidsen zoals vermeld in het programma

 • Nederlandstalige begeleiding door mevrouw Tania Vis

 • BTW zoals actueel gekend

 • bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven (bar, telefoon…) en dranken

 • extra bezoeken

 • optionele bezoek aan de thermen in Baden bei Wien

 • annulerings – en bijstandsverzekering

Optioneel en af te sluiten bij de inschrijving:

 • KBC Reis- en annuleringsverzekering 25 EUR/persoon (polis op aanvraag verkrijgbaar). Vrijstellingen:

  • bij annulering  => 75 EUR/persoon
  • bagage en medische kosten => 75 EUR/per schadegeval/persoon

Vluchturen (onder voorbehoud)

19 juli 2020: Brussel 19u15 -> 21u00 Wenen
24 juli 2020: Wenen 18u15 -> 20u00 Brussel

Prijs
Programma op basis van een tweepersoonskamer: 1.400 EUR per persoon.
Voor een éénpersoonskamer betaalt u een toeslag van 186 EUR per persoon.
Korting Ferm-leden: 50 EUR per persoon.

De reis gaat door vanaf 15 deelnemers, met een maximum van 25 deelnemers.
Inschrijving vóór 30/04/2020.

Hoe reageren?
Via telefoon 016 24 38 35, via e-mail ferm@omniatravel.be of

Reserveer hier

Beperkt aanbod aan deze voorwaarden: tijdig reserveren.

Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 8.1 ‘Annulering door de reiziger’, vermeld in de Bijzondere voorwaarden van Omnia Travel:

8.1 Annulering door de reiziger:
De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald:

 • tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 30 tot 16 dagen vóór vertrek: 80 % van de reissom, met een minimum van 125 EUR per persoon en/of door de luchtvaartmaatschappij aangerekende kosten
 • 15 tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom