//Ierland – 17 tot 24 mei 2019

Ierland – 17 tot 24 mei 2019

8-daagse vliegtuigreis i.s.m. KVLV naar IERLAND

U reist naar het mysterieuze, eeuwig groene en Keltische Ierland en geniet van de vele facetten van het eiland. Na het dagelijkse ‘Irish breakfast’ trekt u door prachtige landschappen, langs woeste kustlijnen, eeuwenoude steden en kloosterruïnes. Naast talrijke bekende plekken bezoekt u ook onbekende schatten, waar zelden toeristen komen. De abdij en de kerkruïnes in Clonmacnoise, het desolate Connemara, de Aran Eilanden, de majestueuze Cliffs of Moher, de beroemde Ring of Kerry, het merkwaardige Rock of Cashel…  Het echte Ierland: natuur en Ierse tradities!

Programma

Samenkomst op de luchthaven van Zaventem. Onthaal door de reisleidster en check-in voor de rechtstreekse lijnvlucht naar Dublin. Bij aankomst onmiddellijk doorreis per autocar naar de westkust van Ierland. Bezoek aan de beroemde ruïnes van Clonmacnoise, een kloostercomplex dat in de 6de eeuw werd gesticht door St. Ciaran. We zien hier enkele mooie voorbeelden van stenen kerken en de typische Ierse kruisen. Check-in in ons hotel in Westport.

Inbegrepen maaltijden: lunch en avondmaal

Bezoek aan de Foxford Woollen Mills, gekend voor de kwalitatief hoogstaande tweed stoffen, dekens en tapijten waar traditie, design en vakmanschap hoog in het vaandel worden gedragen. Rondleiding door de molen en de ateliers. Doorreis naar Achill Island, het grootste eiland van Ierland dat met een brug verbonden is met het vasteland. Tijdens een rondrit over het eiland genieten we van de rust, het eilandgevoel en de prachtige natuur. Bezoek aan de Achill Island Secret Garden, gerund door een Nederlands echtpaar. Een op een uniek manier aangelegde tuin met een grote variatie aan lokale planten en bloemen in combinatie met mooie tuinkunst. We houden zeker halt aan Keem Beach, een van de mooiste stranden. Tijd voor een korte wandeling en wie weet kunnen we walvissen of dolfijnen spotten?

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

We rijden zuidwaarts naar County Galway. Onderweg bezoek aan de imposante Kylemore Abbey, prachtig gelegen aan een bergmeer. Dit voormalig benedictijner nonnenklooster doet nu dienst doet als meisjeskostschool. Onze rit voert ons vervolgens door het Connemara National Park, een wild en onherbergzaam gebied met een uniek landschap van bergen, meren, rivieren, venen en moerassen. Hier wordt nog altijd turf gestoken en als brandstof gebruikt. Middagmaal in het vissersplaatsje Clifden. We bezoeken het Connemara Heritage Center met o.m. de boerderij van Dan O’Hara die uit zijn huis werd gezet en met vrouw en kinderen naar Amerika moest emigreren. Dit is slechts een voorbeeld die een beeld schetst van het harde leven van de Ierse boeren ten tijde van de grote hongersnood en die de geschiedenis van deze streek illustreren. Laatste stop voor we in Galway aankomen is het Celtic Crystal Center, een van de weinige nog actieve kristalfabrieken in Ierland. Rondleiding door de fabriek en demonstratie van het kristalsnijden. Check-in in ons hotel in Galway.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Daguitstap naar de Aran Islands. In de baai van Galway, liggen drie eilanden: Inishmore, Inishmaan en Inisheer, bewoond door in totaal niet meer 1200 mensen. Ze delen een dramatisch landschap met ruige kliffen, slingerende weggetjes langs weilanden en een doolhof van stenen muurtjes; een ontsnapping uit het dagelijks leven op het vasteland. We nemen de ferryboot naar het grootste eiland, Inishmore, slechts 31 vierkante kilometer, dus ideaal om per fiets te verkennen. Belangrijkste bezienswaardigheid is Dún Aongus, een mysterieus en indrukwekkend ringfort uit de ijzertijd, gebouwd bovenop een honderd meter hoge klif waar de oceaan woest tegenaan beukt. Verderop liggen de Seven Churches, een sfeervol complex van vroeg-middeleeuwse kerkruïnes en oeroude Ierse grafstenen. Eventueel stop in The Man of Aran Cottage, een typische cottage met  traditioneel rieten dak.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

We verlaten Galway en rijden zuidwaarts door het merkwaardige maanlandschap van de Burren, een dor kalksteenplateau met gaten, grotten, ondergrondse rivieren en meertjes. Toch is dit kale, bevreemdende landschap (een door de EU erkende speciale beschermingszone), een afwisselend en ongetemd ecosysteem: van de 900 Ierse inheemse planten groeit 70% in de Burren. Andere bezienswaardigheid zijn de hunebedden, zoals dat van Poulnabrone: een enorm zwaar poortgraf van ruim 5000 jaar oud met de overblijfselen van 22 mensen die hier gedurende 6 eeuwen zijn begraven. We maken tijd voor een wandeling door dit vreemde landschap. Vervolgens doorreis zuidwaarts naar Limerick waar we een bezoek brengen aan een lokaal viltbedrijfje. Check-in in ons hotel in Killarney.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Daguitstap Ring of Kerry. We vertrekken vanuit Killarney langs de panoramische route Ring of Kerry, een van de mooiste autoroutes van Europa. We genieten van indrukwekkende vergezichten, prachtige natuur, woeste kusten en charmante stadjes als Killorglin, Caherciveen, Waterville, Sneem en Molls Gap.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Op de terugreis naar de oostkust rijden we langs de imposante Rock of Cashel, een ommuurd complex van ruïnes dat op een 60 m hoge heuvel ligt. Het was van de 5de tot de 12de eeuw de zetel van de  koningen van Munster en van groot belang voor het vroege christendom in Ierland. Verder tot in Kilkenny, de best bewaarde middeleeuwse stad van Ierland. In Naas brengen we een bezoek aan het Bog of Allen Nature Center.  Dit interessante centrum is volledig gewijd aan de turf- en veenwinning,  Het veenlandschap is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Ierse geschiedenis, economie en ecologie. Turf was dan ook de belangrijkste bron voor verwarming en koken in Ierland.  We ontdekken de geheimen van het veen en de turf en wat er momenteel nog gedaan wordt om het veen- en turflandschap te beschermen. Check-in in het hotel in Naas.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Vertrek naar Powerscourt Estate. Dit Georgiaanse landgoed is een prachtig complex met tuinen die als nr. 3 in de wereld door National Geographic werden beoordeeld. Doel van de beheerders is de creatie van een landgoed dat opgaat in de omliggende natuur van de Wicklow Mountains. De tuinen strekken zich uit over 47 ha en vormen een subliem geheel van formele tuinen, prachtige terrassen, beelden, vijvers en wandelpaden. We zien o.m. de Japanse tuin, de Italiaanse tuin, de dolfijnvijver en een dierenkerkhof. Na de middag, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Inbegrepen:

 • vluchten Brussel -> Dublin heen en terug met Aer Lingus

 • luchthaventaksen zoals gekend bij uitgifte van de tickets

 • vervoer ter plaatse in een comfortabele autocar

 • 7 overnachtingen met ontbijt in goede 4* hotels

 • maaltijden zoals vermeld in het programma (lichte lunch en 3-gangen diner of buffetformule)

 • bezoeken en inkomgelden zoals vermeld in het programma

 • Nederlandstalige begeleiding door mevr. Anne Vandenborre

 • BTW zoals actueel gekend

 • bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven (bar, telefoon,…) en dranken

 • extra bezoeken

 • annulerings – en bijstandsverzekering

Optioneel en af te sluiten bij de inschrijving:

 • KBC Reis- en annuleringsverzekering 34 EUR/persoon (polis op aanvraag verkrijgbaar).

  Vrijstellingen:

  • bij annulering => 75 EUR/persoon
  • bagage en medische kosten 75 EUR/per schadegeval/persoon

Vluchturen (o.v.)

Heen: Brussel 10u15 -> 11u05 Dublin (lokale tijd = 1u vroeger dan in België)
Terug: Dublin 17u40 -> 20u20 Brussel (lokale tijd = 1u later dan in Ierland)

Prijs
Programma op basis van een tweepersoonskamer: 1.945 EUR per persoon.
Voor een éénpersoonskamer betaalt u een toeslag van 390 EUR per persoon.
Korting KVLV leden: 50 EUR per persoon.

De reis gaat door vanaf 20 deelnemers.
Inschrijving vóór 15/02/2019.

Hoe reageren?

RESERVEREN IS NIET MEER MOGELIJK

Helaas is deze reis reeds volzet. U mag ons steeds contacteren om op wachtlijst te komen: 016 24 38 35.

Beperkt aanbod aan deze voorwaarden: tijdig reserveren.

Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 7.1 ‘Annulering door de reiziger’, vermeld in de Bijzondere Voorwaarden van Omnia Travel:

7.1 Annulering door de reiziger:
De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald:

 • tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 30 tot 16 dagen vóór vertrek: 80 % van de reissom, met een minimum van 125 EUR per persoon en/of door de luchtvaartmaatschappij aangerekende kosten
 • 15 tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom
2019-02-25T09:37:10+02:00

Welkom op onze website