//Emilia-Romagna – 2 tot 6 september 2019

Emilia-Romagna – 2 tot 6 september 2019

5-daagse vliegtuigreis i.s.m. KVLV naar EMILIA ROMAGNA (Italië)

Emilia-Romagna is een heel grote regio in het noorden van Italië. De hoofdstad van Emilia-Romagna is Bologna. De kustlijn ligt aan de Adriatische Zee, waar veel bekende badplaatsen liggen. In het noorden van de regio stroomt de rivier de Po. Meer dan de helft van deze regio hoort bij de Povlakte wat inhoudt dat het één van de vlakste regio’s is in heel Italië. Verder is de regio Emilia-Romagna erg geliefd bij kunstliefhebbers en voor de keuken, o.a door de herkomst van de Parma-ham.

Programma

Vroege samenkomst van alle deelnemers en van onze begeleidster, Tania Vis, in de luchthaven van Zaventem. Check-in formaliteiten voor de rechtstreekse Brussels Airlines vlucht naar Milaan. Bij aankomst, transfer naar het centrum van Milaan waar we lunchen met een pizza. Nadien gaan we, onder leiding van een lokale gids, op ontdekking in dé modestad en een van de grote kunststeden van Europa. We zien o.a. de indrukwekkende Duoma, een van de grootste Rooms-katholieke kerken ter wereld. De kathedraal ligt aan het Piazza del Duomo, het centrale plein van Milaan. Verder langs het Teatro alla Scala (kortweg La Scala), een van de mooiste operagebouwen ter wereld, en het Castello Sforzesco, een imponerend renaissancekasteel uit de 14de eeuw, met dikke muren, ophaalbruggen en grachten… Per autocar naar Reggio Emilia. Aankomst in het Best Western Classic Hotel Reggio Emilia **** – onze verblijfplaats voor de komende 4 nachten.

Inbegrepen maaltijden: lunch en avondmaal

Vertrek naar Bologna. Op een paar kilometer van het stadscentrum brengen we een bezoek aan het FICO Eataly World park, een enorm agrofoodpark. Maar liefst 100.000 m² gewijd aan biodiversiteit en aan de Italiaanse kunst en kunde van productie, verwerking en bereiding van Made in Italy voedingsproducten. Aan de hand van 2.000 ‘cultivar’ op 2 hectares grond en stallen met 200 dieren van verschillende rassen wordt het verhaal verteld van variëteiten, de pracht en de trots van de nationale landbouw en veehouderij. Centraal in het park staan de herkomst van ons voedsel – een steeds belangrijker aspect voor de consument – duurzaamheid, voedseleducatie, biodiversiteit en gezond voedsel. Na de middag, geleid bezoek aan de hoofdstad van Emilia Romagna, “la Bella Bologna”. Eén en al geschiedenis. De stad staat ook bekend als ‘de wijze, de rode en de dikke’, en vergezocht zijn die omschrijvingen niet. Als geboorteplaats van één van de eerste universiteiten is de stad zeker wijs te noemen. Ze is rood door de rode dakpannen die je op ieder Bolognees dak terugvindt, een herinnering aan die goede oude middeleeuwen. En dik? In de streek rond Bologna werd de ravioli uitgevonden en klinkt de naam bolognesesaus ook niet heel bekend? In de late namiddag rijden we terug naar het hotel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Wie zegt Italië zegt… pasta! Vandaag brengen we een bezoek aan een van de vele bedrijven waar pasta op artisanale wijze gemaakt wordt. Nadien bezoeken we een andere symbool van de regio: de Prosciuttificio (Parma ham fabriek). Na het bezoek, lichte middagmaal ter plaatse op basis van lokale producten. Op weg terug stoppen we in de buurt van Modena voor een bezoek aan een Lambrusco producent. Lambrusco is een licht mousserende Italiaanse wijn vernoemd naar de lambruscodruif. Proeverij van 3 soorten Lambrusco hoort erbij!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Vandaag gaan we naar Parma. We brengen een bezoek aan de AINPO vereniging (vereniging van tomaten producenten). Een van de vertegenwoordigers van de vereniging zal de groep ontvangen en een woordje uitleg geven over het doel en de werking van de vereniging. Nadien volgt nog een bezoek aan de fabriek of de velden. Na wat vrije tijd rijden we verder naar Noceto Parma naar de kaasmakerij Bertinelli. Na een bezoek aan de kaasmakerij van de gebroeders Bertinelli, gaan we naar hun nabijgelegen hoeve. Daar doen ze aan hoevetoerisme, met een bar en een zwembad, en een restaurant dat eveneens open is voor het grote publiek. Avondmaal ter plaatse en terug naar Reggio Emilia.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondmaal

Check-out en vertrek voor de laatste bezoeken in Emilia Romagna. In Reggio Emilia brengen we een bezoek aan een bedrijf specialist in de productie van balsamico azijn. Gelegen op een prachtige locatie met panoramische uitzicht krijgen we uitleg over de productie van deze bijzondere product en uiteraard proeven! In Fidenza, brengen we een bezoek aan de melkveebedrijf van de broers Gianfranco en Luciano Castegnaro. Dit bedrijf bezit 400 dieren waarvan 60 melkkoeien. De melk gaat integraal naar de productie van de beroemde Parmigiano Regiano. Hiervoor werd een kleine coöperatie opgericht. Aansluitend, bezoek aan de Caseificio Sociale Cooperativo Coruro, een kleine coöperatie waar de melk voor de Parmagiano Regiano geproduceerd wordt. We bezoeken de productie-eenheid opgestart voor de productie van kleinere kazen en boter. Transfer naar de luchthaven van Milaan en terugvlucht.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch

Inbegrepen:

 • vluchten Brussel -> Milaan Malpensa heen en terug met Brussels Airlines

 • luchthaventaksen zoals gekend bij uitgifte van de tickets

 • transfers en vervoer ter plaatse in een comfortabele autocar
 • 4 overnachtingen met ontbijt in het Best Western Classic Hotel Reggio Emilia **** (of gelijkwaardig)

 • maaltijden zoals vermeld in het programma
 • bezoeken en lokale gidsen zoals vermeld in het programma
 • Nederlandstalige begeleiding door mevr. Tania Vis
 • BTW en taksen zoals actueel gekend

 • bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven (bar, telefoon,…) en dranken

 • extra bezoeken

 • annulerings – en bijstandsverzekering

Optioneel en af te sluiten bij de inschrijving:

 • KBC Reis- en annuleringsverzekering 21 EUR/persoon (polis op aanvraag verkrijgbaar).

  Vrijstellingen:

  • bij annulering  => 75 EUR/persoon
  • bagage en medische kosten => 75 EUR/per schadegeval/persoon

Vluchturen (o.v.)

Heen: Brussel 09u45 -> 11u20 Milaan
Terug: Milaan 18u50 -> 20u20 Brussel

Prijs
Programma op basis van een tweepersoonskamer: 1.420 EUR per persoon.
Voor een éénpersoonskamer betaalt u een toeslag van 115 EUR per persoon.
Korting KVLV leden: 50 EUR per persoon.

De reis gaat door vanaf 20 deelnemers, met een maximum van 25 deelnemers.
Inschrijving vóór 01/05/2019.

Hoe reageren?
Via telefoon 016 24 38 35, via e-mail kvlv@omniatravel.be of

Reserveer hier

Beperkt aanbod aan deze voorwaarden: tijdig reserveren.

Deze specifieke voorwaarden vervangen de voorwaarden van artikel 7.1 ‘Annulering door de reiziger’, vermeld in de Bijzondere voorwaarden van Omnia Travel:

7.1 Annulering door de reiziger:
De annuleringskosten zijn forfaitair als volgt bepaald:

 • tot 60 dagen vóór vertrek: 20 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 59 tot 31 dagen vóór vertrek: 50 % van de reissom vermeerderd met de annulatiekosten voor de lijnvlucht(en)
 • 30 tot 16 dagen vóór vertrek: 80 % van de reissom, met een minimum van 125 EUR per persoon en/of door de luchtvaartmaatschappij aangerekende kosten
 • 15 tot de dag van vertrek: 100 % van de reissom
2018-11-06T10:05:10+02:00

Welkom op onze website