Van ma. 26 augustus tot ma. 2 september 2019

‘Servië staat nog niet echt bekend als vakantiebestemming. Nochtans heeft het land veel meer te bieden dan de 2 cultuursteden Belgrado en Novi Sad. Servië is een van de oudste wijnlanden in Europa: de wijnroute loopt langs het Romeinse en Byzantijnse erfgoed. Wij bezoeken samen de authentieke wijngaarden, oude kloosters, Romeinse opgravingen en middeleeuwse forten.’

JELICA NOVAKOVIĆ is hoogleraar Nederlands en oprichtster van de Vakgroep Neerlandistiek aan de Universiteit van Belgrado. Ze is schrijfster en vertaalster van Nederlandstalige literatuur en won de P.E.N.-prijs Vlaanderen en de Vertaalprijs van het Nederlands Vertalingenfonds. Als wetenschapster is ze vooral gefocust op de wederzijdse betrekkingen en beeldvorming tussen de Balkan en de Lage Landen.

OLGA NOVITSKAJA is doctor in de Oost-Europese Talen en Culturen en doceert Russisch aan de KU Leuven. Een deel van haar onderzoek gaat over interculturele communicatie, nationale communicatiestijlen en omgangscultuur. In het kader van het Erasmusprogramma doceert ze een module rond ‘Interculturele communicatie’ aan de Universiteit van Belgrado. Zij leidt ook reizen naar Moskou en Sint-Petersburg.

Boek hier uw Davidsfonds Cultuurreis