Vakantie aan de Belgische Kust – Meer dan strand en zee.
De Belgische Kust telt maar liefst 13 badplaatsen, elk met een eigen karakter en charme. Zo is er dus voor elk wat wils tijdens een leuke vakantie in eigen land. Maar de Belgische Kust is veel meer dan enkel de badplaatsen, het strand en de zee. Het blijft bovenal een prachtig natuurgebied, waar het ideaal is om te wandelen en te fietsen. De duinen, de polders, de graslanden… bieden een thuis aan talloze planten en dieren. En wanneer het Belgische weer niet meezit, dan zijn er nog steeds heel wat activiteiten mogelijk. Sea Life Blankenberge, Fort Napoleon, het Paul Delvauxmuseum… Het zijn maar enkele opties. Dankzij de vlotte treinverbinding en de kusttram geraakt u bovendien zonder filestress vlot op uw bestemming.

De Panne

De Panne ligt helemaal aan het westelijke uiteinde van onze kust. Het is een kleinschalige badplaats, vooral populair bij families met kinderen omwille van het nabije Plopsaland en Plopsaqua. Maar in De Panne ligt ook het natuurreservaat de Westhoek. Het is een waardevol en beschermd natuurgebied van maar liefst 350 ha en het oudste natuurreservaat van België. Misschien spot u tijdens een wandeling wel één van de hooglandrunderen tussen de duinen.

Vanaf 92 EUR per nacht in C-Hotels Continental, in een standaard 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.

Nieuwpoort

Nieuwpoort is de badplaats van de vissers en de zeilers. De vele duizenden bootmasten die bezoekers er kunnen tellen maken samen de grootste jachthaven van Europa. Nieuwpoort ligt aan de monding van de Ijzer en speelde dan ook een belangrijke rol in WO I. Breng zeker ook een bezoek aan de visveiling of fiets of wandel over de lange promenade die u langs de Ijzer helemaal van Nieuwpoort-Stad tot aan Nieuwpoort-Bad brengt.

Vanaf 98 EUR per nacht in Ibis Styles Nieuwpoort, in een standaard 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.

Middelkerke

Middelkerke wordt ook wel de stripgemeente van onze Belgische Kust genoemd. Op de dijk prijken maar liefst 17 bronzen standbeelden van stripfiguren en verspreid over de badplaats zijn er stripmuren te vinden. Middelkerke heeft daarnaast een mooi uitgestrekt strand. Een bijkomende troef is het beschermde natuurgebied de Warandeduinen ten westen van de badplaats. Beklim zeker de Warandetoren voor een prachtig uitzicht over de omgeving. En voor wie het nog wat actiever mag, is er de mogelijkheid om te kajakken door de polders.

Vanaf 94 EUR per nacht in C-Hotels Excelsior, in een standaard 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.

Oostende

In de koningin der badsteden valt er altijd wat te beleven, of het nu goed of slecht weer is. Oostende biedt als grootste badplaats van onze kust niet enkel een prachtig strand. Er zijn ook talloze winkels, verschillende musea en heel wat wandel- en fietsmogelijkheden. Ontdek zeker het gebied de Oosteroever, met het rustige strand, het historische Fort Napoleon en de ‘Lange Nelle’.

Vanaf 122 EUR per nacht in C-Hotels Cocoon, in een standaard 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.
Vanaf 166 EUR per nacht in Hotel Monarc, in een deluxe 2-persoonskamer, op basis van logies alleen.

Blankenberge

Blankenberge is één van de meest geliefde badplaatsen aan de Belgische Kust. Niet alleen omdat er veel te beleven valt maar ook omwille van de gezellige sfeer die er hangt. Vooral families met kinderen trekken graag naar Blankenberge. Het zandstrand is één van de langste en breedste van onze kustlijn. Wie Blankenberge zegt, denkt ook onmiddellijk aan de pier die maar liefst 350 m ver in de Noordzee reikt, een unicum in België. Andere dingen die u er zeker moet bezoeken zijn Sea Life Blankenberge en het Serpentarium.

Vanaf 105 EUR per nacht in Hotel Mercure Blankenberge, in een superior 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.
Vanaf 150 EUR per nacht in Gatsby Hotel, in een deluxe 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.

Wilt u de Belgische Kust graag op een andere manier ontdekken?

Geen probleem, naast uw hotelreservatie kunnen wij ook zorgen voor een offerte op maat inclusief een aantal leuke activiteiten. We luisteren naar uw wensen en zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Neem contact op met uw Omnia Travel reiskantoor voor meer informatie of vraag via de knop hieronder uw vrijblijvende offerte aan.

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending
Boek hier uw hotel aan de Belgische Kust online

Wilt u de Belgische Kust graag met een groep vrienden of collega’s ontdekken?

Geen probleem, ons departement groepsreizen & incentives kan ook voor u een offerte op maat uitwerken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een seminarie met zicht op zee? Of liever in groep de polders verkennen? Alles is mogelijk. Neem contact op met focusflanders@omniatravel.be.

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De vanafprijs is op basis van het aangegeven kamertype en de vermelde verblijfsformule. Verblijfstaksen zijn niet inbegrepen en moeten ter plaatse betaald worden.

Deze aanbieding ‘Vakantie aan de Belgische Kust’ valt onder de reisvoorwaarden van Omnia Travel en is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen.