//Ontdek Senegal met het gezin

Ontdek Senegal met het gezin

Privérondreis doorheen Senegal met het gezin (9 dagen/7 nachten).
Senegal is zonder twijfel dé bestemming in Afrika die zich het best leent voor een ontdekking met het hele gezin. Naast de verschillende troeven van het land, zoals veel zon en een klein tijdsverschil, is een bezoek aan Senegal perfect voor een eerste kennismaking met Afrika, ook voor kinderen. Een lichte cultuurschok is dan wel mogelijk, maar de beleving met het gezin op zich zal onvergetelijk zijn. De privérondreis door Senegal is perfect te doen tijdens de schoolvakanties. Tijdens de grote vakantie is de beste reisperiode van juli tot midden augustus. Daarna start namelijk het regenseizoen.

Vanaf 1.755 EUR (9d/7n) per volwassene

Programma

Dag 1 | Vlucht – Dakar – Lac Rose (D)
Heenvlucht Brussel – Dakar en onthaal op de luchthaven. Rit doorheen de Senegalese hoofdstad richting Lac Rose. Intrek in het kamp Gîte du Lac dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving. Geniet van een aperitief bij zonsondergang.

Dag 2 | Lac Rose – Kayar – Lac Rose (O, L, D)
‘s Morgens ziet u hoe geitenkaas gemaakt wordt in het kader van een pilootproject rond duurzame landbouwontwikkeling. Nadien maakt u een niet alledaagse oversteek van Lac Rose aan boord van een prauw geladen met zout. Zo ontmoet u de zoutwinners. Daarna te paard of te voet langsheen een lagune met talrijke vogels. Ontdekking van de duinen van de ‘Dakar Rally’ en het strand van ‘la Grande-Côte’. Vervolgens langs zandwegen naar Kayar, een traditionele vissershaven. Terug naar het verblijf voor een Afrikaanse avond met een verteller en muzikant.

Dag 3 | Lac Rose – Joal-Fadiouth – Mar Lodj (O, L, D)
Bezoek aan het schildpaddendorp aan Lac Rose met vervolgens vertrek naar Joal-Fadiouth. Bij aankomst inscheping op een kleine prauw en boottocht langs de oesterparken en mangroven. Bezoek aan Fadiouth met typische kerk en steegjes. Rit doorheen een woud van palmbomen en baobabs naar Saloum Delta National Park, UNESCO-natuurerfgoed. Tocht per prauw doorheen de mangrove en langs het eiland Mar Lodj. Bij zonsondergang kunt u talrijke vogels spotten en geniet u van een cocktail. Avondmaal en overnachting in Bazouk du Saloum, gelegen aan een ‘bolong’.

Dag 4 | Eilanden van de Saloum (O, L, D)
Ontdekking van de 3 eilanden van Mar; Mar Souloum, waar 3 verstrengelde bomen de 3 godsdiensten symboliseren, Mar Fafako, met haar graanschuren, en Mar Lodj, met kerkje, eeuwenoude boom en een tamtam die dienst doet als telefoon. U geniet van een traditionele Senegalese maaltijd bij een familie. Animatie en initiatie door de gastfamilie: gezangen of dans met tamtams, luisteren naar de traditionele luit of voetballen met de dorpsjongens… Daarna maakt u een onvergetelijke kanotocht te midden van de mangrove. Terugrit naar het kamp voor een sfeerrijk avondmaal ‘Out of Africa’. Optioneel: ontdekking van een vogeleiland per prauw (20 EUR p.p., ter plaatse te regelen).

Dag 5 | Mar Lodj – Thiès – Lompoul (O, L, D)
Rit via zandwegen naar een traditionele Afrikaanse markt. Daarna naar Thiès met haar koloniale gebouwen en halte in de heilige stad Tivaouane. Verdere doorheen een regio bekend voor de groenteteelt. Aankomst in het woenstijnkamp te Lompoul, een prachtige plek, vooral bij zonsondergang. Hier beleeft u een onvergetelijke avond rondom een kampvuur. U geniet van een initiatie tot Afrikaanse gezelschapsspellen, een cocktail, Senegalese couscous, Noord-Afrikaanse gebakjes en een degustatie van thee. Overnachting in een typische tent.

Dag 6 | Lompoul – Langue de Barbarie – Gandiol (O, L, D)
Dromedaristocht van 2 uur en ontmoeting met een lokale gemeenschap om samen van thee en regionale kaas te genieten. Vervolgens rit tot aan de vroegere monding van de Sénégalrivier. Geniet daar van een barbecue, ontspanning en zwemmen in de lagune. Wandel langsheen de rivier en ontmoet de lokale vissers, landbouwers en dorpelingen. Verder in de 4 x 4 met haltes in oases te midden van de duinen. Aankomst in de lodge Océan & Savane aan de oever van de Sénégalrivier. Overnachting in een safaritent of karaktervolle bungalow (mits toeslag).

Dag 7 | Gandiol – Djoudj NP – Saint-Louis (O, L, D)
Vroeg vertrek naar Djoudj National Park, het 3de belangrijkste vogelreservaat ter wereld en UNESCO-natuurerfgoed. U ontdekt deze bijzondere site per prauw. In deze uitgestrekte regio van moerassen en waterwegen leven naast talrijke vogels ook reptielen en zoogdieren. Middagmaal in een typisch restaurant in Saint-Louis, vervolgens stadsrondrit met een koets. Terug naar de lodge. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in de lodge.
Nota: van mei tot midden oktober ontdekking van la Langue de Barbarie NP i.p.v. Djoudj NP.

Dag 8 | Gandiol – Gorée – terugvlucht (O, L, D)
Terug naar Dakar. Per sloep vaart u naar het eiland Gorée (UNESCO-werelderfgoed) en ontdekt u één van de belangrijkste historische sites van Senegal. U maakt er kennis met de geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel en bezoekt ook de kerk St.-Charles en het slavenhuis. Lunch. Terugkeer met de sloep naar Dakar voor een stadsbezoek. Lichte maaltijd met zicht op zee. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 9 | Aankomst (O)
Ontbijt aan boord. Aankomst te Brussel in de vroege ochtend.

Inbegrepen

 • vluchten met Brussels Airlines in klasse E
 • brandstof- en luchthaventaksen (onder voorbehoud van wijzigingen en mogelijke toeslagen)
 • transfers per minibus (of personenwagen in functie van het aantal deelnemers) en de rondreis in 4 x 4 met airco van dag 5 tot 8
 • begeleiding door chauffeur/gids (dagen 5 – 8) en Franstalige lokale gidsen
 • overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig

 • maaltijden zoals vermeld in het programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • lokale taksen
 • bijstand van lokale agent

Niet inbegrepen

 • niet vermelde maaltijden

 • dranken, fooien en persoonlijke uitgaven

 • een reis- en annulatieverzekering

Leuk voor de hele familie

 • gezinsactiviteiten: paardrijden, kanovaren, rijden op een dromedaris, varen met een prauw…
 • verblijf in een kamp te midden van de natuur
 • unieke avond met een Afrikaanse verteller aan Lac Rose
 • overnachting in een tent in de woestijn

 • 4 dagen in een 4 x 4
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijs is een vanafprijs op basis van een verblijf met 4 tot 6 personen. Behoudens anders vermeld, zijn de prijzen berekend op basis van 2 personen die de kamer delen.

Kortingen:
Kinderen tot 12 jaar met 2 volwassenen op dezelfde kamer: -330 EUR
Kinderen vanaf 13 jaar met 2 volwassenen op dezelfde kamer: -160 EUR

Deze aanbieding valt onder de reisvoorwaarden van Travel Sensations en is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen.

2018-10-15T13:24:28+00:00Tags: |

Welkom op onze website