//Finland krokusvakantie 2019 in Vuokatti

Finland krokusvakantie 2019 in Vuokatti

Welkom in Vuokatti, Finland, land van het noorderlicht. In Vuokatti zult u alles aantreffen wat te maken heeft met de mooie Finse natuur. Deze regio garandeert u onvergetelijke ervaringen in de wilde Finse natuur. Vuokatti heeft tal van activiteiten en amusement voor éénieder en dit zonder dat u in de massa reist. Kainuu is één van de meest pure regio’s van Finland en de natuur is er nog steeds maagdelijk onaangeroerd. U kunt ervaringen opdoen die u nooit meer vergeet. In de winter wordt u betoverd door de besneeuwde bossen, bevroren meren, frisse lucht en rustige natuur. Tracht te skiën, te snowboarden of aan “cross country ski” te doen, rijd met een sneeuwscooter of beleef een husky safari die u laat denken dat u in een winter wonderland bent terechtgekomen. De skihellingen zijn in perfecte staat van november tot april en cross-country ski pistes zijn open van oktober tot in de late lente. Een Husky of sneeuwschoenentocht is een perfect manier om in aanraking te komen met de mooie natuur. Met een beetje geluk bent u zelfs getuige van één van de mooiste natuurverschijnselen op de wereld, het noorderlicht.

Vanaf 1.450 EUR per persoon in een standaard 2-persoonskamer

Programma

Dag 1 | Aankomst te Kajaani – Vuokatti
Check- in voor uw Finnair vlucht vanuit Zaventem via Helsinki naar Kajaani. Transfer naar uw hotel. Geniet onderweg al van de mooie winterlandschappen. Wij kozen voor u een schitterend hotel in de prachtige Finse natuur. U kunt rustig inchecken en de omgeving in u opnemen.

Dag 2 | Vuokatti (Husky introductie)
Vandaag begint uw ervaring in de Finse wildernis. Transfer naar het Husky center, waar u de spanning voelt stijgen wanneer de honden hun loop outfit aan krijgen en worden ingedeeld in een hondenteam. Het ervaren team van gidsen, van Vuokatti safari’s, zal u de basiszaken bijbrengen van het rijden met een hondenslee, alvorens u vertrekt langs het Nuppu en Nallo winterspoor. Dit ‘circuit’ is ongeveer 0,5 km lang en u zult verschillende rondjes rijden. U krijgt ook een introductie tot het dagelijks leven van de huskyhond en u kunt genieten van een warm drankje. Volwassenen en ‘grotere’ tieners kunnen zelf rijden, terwijl kinderen, warm ingeduffeld, plaats nemen aan boord van de slede. De rest van de dag kunt u genieten van uw resort, aan ‘tobogganing’ doen (= van een heuvelrug afglijden naar beneden op een plankje, slede, etc…) of een activiteit die u verkiest, in Vuokatti is er immers een ruime keuze. Excursie: Husky introductie met Engelstalige begeleiding (inbegrepen).

Dag 3 | Vuokatti (Sneeuwscootertocht)
Dit is de dag voor elkeen die houdt van het ronken van motoren. Transfer naar het safari center en introductie tot het besturen van uw sneeuwscooter. Deze tocht neemt u mee in de heuvels rond Vuokatti, waar u kunt genieten van een prachtig winters landschap. Tijdens de terugtocht, stopt u voor een pauze met warme dranken en snacks. Deze uitstap is ook uiterst geschikt voor beginners. De rest van de dag kunt u bijvoorbeeld eens de skipistes uitproberen of een andere activiteit.
Excursie: sneeuwscootertocht met Engelstalige begeleiding (inbegrepen).

Dag 4 | Vuokatti (Wandeling met sneeuwschoenen)
U hoeft vandaag niet te vroeg uit bed, de excursie vindt immers pas plaats in de namiddag. Een uitstap per “snowshoe” is ideaal om het winterlandschap van Vuokatti helemaal in u op te nemen. De tocht vertrekt aan het safari center waar u aangeleerd krijgt hoe de sneeuwschoenen te gebruiken. Daarna gaat het richting de heuvels rond Vuokatti, waar u de besneeuwde bossen en het wonderlijke winterlandschap kunt waarnemen. Na de wandeling kunt u nog genieten van een warme drank en een snack tijdens een welverdiende pauze. Excursie: wandeling met sneeuwschoenen met Engelstalige begeleiding (inbegrepen).

Dag 5 | Vuokatti (Husky safari)
Uw laatste volledige dag in dit winter wonderland is aangebroken. Transfer naar het Husky center waar u ondergedompeld in de drukte van het klaarmaken van de honden en daarna in een vredevolle en surrealistische winterwereld buiten. Leer hoe u de honden klaarmaakt voor de tocht en leer hoe u de slede voor langer tochten kunt bedienen. De tocht is ongeveer 6 km lang en zult deze maken met een traditionele Björkis 2-persoonsslede. U zal geïnspireerd worden door het vredevolle tempo en het mooie landschap. Warme drank inbegrepen. Excursie: husky safari met Engelstalige begeleiding (inbegrepen).

Dag  6 | Reis huiswaarts
In de voormiddag heeft u nog vrije tijd en nadien transfer naar de luchthaven van Kajaani.

Inbegrepen

 • 5 nachten in hotel Vuokatti & Suites, (in een hotelkamer met ontbijt of een Suite/appartement zonder maaltijden) met prive sanitair
 • vrij gebruik van de gym en sauna
 • vluchten met Finnair vanaf Zaventem naar Kajaani en terug, met overstap te Helsinki
 • transfer van de luchthaven Kajaani naar hotel en terug
 • transfers naar het begin van de excursie en nadien terug naar het hotel
 • tijdens de excursies winteroutfit (overalls, schoenen, handschoenen en beanie (= soort muts))

Facultatieve excursies

Indien u bijkomende excursies wenst, zoals een noorderlicht excursie, een “ijsbad nemen” in een bevroren meer, toegang tot het Superpark Vuokatti, toegang tot het katinkulta spacenter, ijsvissen, enz. Vraag ons hiernaar, wij kunnen u deze excursies van harte aanbevelen.

Informatie

 • deze reis is niet echt geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar
 • uurregelingen van de vluchten zijn onder voorbehoud, net als de prijs die onderhevig kan zijn aan wijzigingen van de taksen (zoals luchthaventaksen, etc.) en koers en brandstofprijs schommelingen
 • personen met fysiek beperkingen, rugklachten, zwangere dames etc. worden afgeraden om de sneeuwscooter tocht te maken
 • de chauffeur van de scooter dient verplicht in het bezit te zijn van een rijbewijs (minimum categorie B)
 • er geldt voor de sneeuwscooter een aansprakelijkheid bij schade / ongeval, de zogenaamde franchise. U kunt die franchise ter plaatse verlagen mits een afkoopsom te betalen.
 • kinderen jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1,40 meter zitten in een slede die getrokken wordt door een sneeuwscooter (van de gids) en zitten dus niet bij de ouders. Kinderen vanaf 1,40 meter zitten op de scooter bij één van de ouders en betalen de prijs van een volwassene
 • de weersomstandigheden kunnen het noodzaken dat excursies worden aangepast of geannuleerd, veiligheid gaat steeds boven alles
 • thermische kledij wordt tijdens de excursies voorzien bestaande uit sokken, een muts, handschoenen, laarzen en een overall
Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Er zijn 3 vaste reisperiodes voor deze reis

1e periode van 02/03/2019 tot 07/03/2019
Heenreis: 02 maart Zaventem 11u40 -> Helsinki 15u15 -> 15u55 Kajaani 17u15
Terugreis: 07 maart Kajaani 17u35 -> Helsinki 18u55 -> 20u05 Zaventem 21u40

Prijs per persoon in EUR voor periode 1:
Prijs per persoon in een standaard tweepersoonskamer: 1.450 EUR (*)
Prijs per kind (4-12 jaar) op de kamer van de ouders: 1.105 EUR (*)
(maximaal 2 kinderen op een familiekamer bij de ouders mogelijk)

Half pension: 165 EUR per volwassene en 110 EUR per kind

(*) U reist per duo op de sneeuwscooter. Indien er een kind bij de ouders meereist, zit het kind in een slede of achteraan bij een volwassene, volgens de leeftijd van het kind.

2e periode van 03/03/2019 tot 08/03/2019
Heenreis: 03 maart Zaventem 11u40 -> Helsinki 15u15 -> 15u55 Kajaani 17u15
Terugreis: 08 maart Kajaani 10u05 -> Helsinki 11u25 -> 15u30 Zaventem 17u10

3e periode van 04/03/2019 tot 09/03/2019
Heenreis: 04 maart Zaventem 07u35 -> Helsinki 11u05 -> 12u10 Kajaani 13u30
Terugreis: 09 maart Kajaani 13u30 -> Helsinki 14u50 -> 16u40 Zaventem 18u20

Prijs per persoon in EUR voor periode 2 en 3:
Prijs per persoon in een 2 slaapkamer appartement (minstens 2 volw. + 1 kind): 1.620 EUR (*)
Prijs per persoon in een 2 slaapkamer appartement (minstens 3 volw.): 1.430 EUR (*)
Prijs per kind (4-12 jaar) op de kamer van de ouders: 910 EUR (*)

Half pension: 230 EUR per volwassene en 145 EUR per kind

(*) max. 6 personen in een appartement.
U reist per duo op de sneeuwscooter. Indien er een kind bij de ouders meereist, zit het kind in een slede of achteraan bij een volwassene, volgens de leeftijd van het kind.

Wenst u een andere datum?
A la carte is mogelijk op andere reisdata (buiten de Kerst- en krokusvakantie), aan geldend dagtarief.

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

Geldig van 02/03/2019 – 09/03/2019. Prijzen zijn per persoon.

Deze aanbieding is onder voorbehoud van beschikbaarheid en valt onder de reisvoorwaarden van Destination Green

Logo Destination green

Welkom op onze website