Expeditiecruises – Unieke belevingen in ongerepte regio’s.
Expeditiecruises zijn niet zomaar een vorm van cruises. Het zijn unieke, actieve cruises met de nadruk op unieke belevingen in ongerepte en afgelegen regio’s. Alles verloopt in functie van een bestemming en de beleving van die bestemming. Het zijn intense reiservaringen vol authenticiteit en focus op avontuur en natuurpracht. De expedities gebeuren in kleine groepjes en op een duurzame manier met respect voor de omgeving. De cruises zelf zijn aan boord van kleine, intieme schepen in alle luxe en comfort. Experts met specialisatie in de regio varen bovendien mee. Hieronder stellen wij u graag 6 exclusieve expeditiecruises in groep voor. Elk naar een andere bestemming, elk met hun eigen karakter.

1. Spitsbergen (02/06/2020 – 11/06/2020)

Tijdens een expeditiecruise in en rond de Noorse archipel Spitsbergen vaart u doorheen een indrukwekkend poollandschap. Het schip zal zelfs tot op slechts 1.000 km van de geografische noordpool varen. Bereid u voor op een exclusieve cruise doorheen prachtige fjorden, langs spectaculaire gletsjers en diepe kliffen. Er wordt zo veel mogelijk tijd doorgebracht aan land. Ook een zoektocht naar de koning van de noordpool, de ijsbeer, mag niet ontbreken.

Vanaf 5.919 EUR per persoon in een buitenkajuit met patrijspoort.

2. Azoren (15/04/2021 – 28/04/2021)

Ook de Azoren lenen zich perfect voor een adembenemende expeditiecruise. De 9 kleine eilanden van deze unieke eilandengroep zijn namelijk elk een kleine wereld op zich. Het kratereiland Pico, het bloemeneiland Flores, het groene eiland São Miguel… Elk met hun eigen charme. Walvissen en dolfijnen leven in de zee rondom de eilanden. De prachtige watervallen, de verborgen kratermeren, de vele geisers, de historische stadjes… Slechts een kleine selectie van alles wat de Azoren te bieden hebben.

Vanaf 7.699 EUR per persoon in een buitenkajuit cat. 1.

3. Tanzania & de Seychellen (07/11/2020 – 20/11/2020)

De 115 eilanden van de Seychellen zijn hét paradijs op aarde. Ongerept en exclusief, met een weelderige natuur, hagelwitte stranden, een hemelsblauwe zee… En dus ideaal voor een expeditiecruise. In alle rust ontdekt u de prachtige diversiteit van deze eilandengroep. Vooral vogelspotters zullen hun hart ophalen bij het zien van de duizenden vogels die aan de rand van de lagunes nestelen. Neem een frisse duik in het heldere water, snorkel doorheen de prachtige onderwaterwereld en wandel daarna over het strand vol schildpadden en krabben.

Vanaf 11.890 EUR per persoon in een Castle Standard Suite.

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

4. Noord-West Groenland & Arctisch Canada (18/08/2021 – 03/09/2021)

Tijdens deze magische zomercruise naar Groenland verkent u enkele van de meest afgelegen regio’s ter wereld. Ijs en gletsjers bepalen hier het uitgestrekte desolate landschap met desondanks een spectaculaire schoonheid. Uiteraard gaat u tijdens de cruise aan land voor een wandeling doorheen de adembenemende decors. Leer ook uit eerste hand maar over hoe de plaatselijke bevolking overleeft in de extreme omstandigheden. Met wat geluk spot u de zeldzame baardrobben of sneeuwkonijnen. En vergeet vooral niet te genieten van de prachtige kleurschakeringen op de ijsbergen onder het licht van de middernachtzon.

Vanaf 13.389 EUR per persoon in een buitenkajuit cat. 1.

5. Rusland & Japan (01/06/2020 – 16/06/2020)

Deze tot de verbeelding sprekende expeditiecruise brengt u van Rusland naar Japan via Kamchatka en de Koerilen. Dat schiereiland en de aansluitende eilandengroep maken deel uit van de Pacific Ring of Fire. Deze vulkanengordel is een broedplaats voor miljoenen zeevogels en dus een echt paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers. Onder de midzomerzon geniet u van de dramatische landschappen van vuur en ijs. Het is een unieke reiservaring in een amper gekende en nog minder bezochte streek op deze planeet. En het is een ervaring die op elk lijstje van de avontuurlijke reiziger helemaal bovenaan moet staan.

Vanaf 17.490 EUR per persoon in een Castle Standard Suite.

6. Antarctica, de Falklandeilanden & Zuid-Georgië (01/01/2021 – 22/01/2021)

Een expeditiecruise langs de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica brengt langs ronduit prachtige en ongerepte natuur en spectaculaire ijsformaties. Ontdek maar liefst 5 soorten pinguïns op de Falklandeilanden. Vaar daarna verder naar Zuid-Georgië, een uniek dierenparadijs dat u van dichtbij zult mogen ontdekken. De cruise brengt u vervolgens naar het Antarctisch schiereiland met één van de mooiste en meest indrukwekkende landschappen ter wereld. Bereid u voor op massieve gletsjers, ijsbergen en vooral veel sneeuw.

Vanaf 18.519 EUR per persoon in een buitenkajuit cat 1.

Inschrijvingsformulier Aanbiedingen - Form in Post
Sending

Bijzondere voorwaarden Omnia Travel

De aangegeven prijzen zijn vanafprijzen op basis van verblijf in een kajuit met dubbele bezetting.

Expeditiecruises zijn steeds unieke ervaringen. De route en het exacte programma liggen voor vertrek nooit volledig vast. Alles kan tijdens de cruise veranderen, met één doel: de maximale beleving creëren.

Deze aanbieding valt onder de reisvoorwaarden van Footprints en is onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen.