BEDEVAARTEN EN PELGRIMSTOCHTEN
 
Door de eeuwen heen gaan mensen al op bedevaart. Bij de Landelijke Beweging is dit ook een lange traditie. De laatste tijd trekken steeds meer mensen op pelgrimstocht.
Wij leven in een rationele tijd. Zoveel mogelijk moet worden beredeneerd, berekend en gemeten. Dat is de weg van het verstand. Maar dat kan wel eens gaan 'wegen'... Want je hebt niet alleen een hoofd, maar ook een hart. Daarom ervaren en getuigen mensen dat deze tochten een 'uit-weg' bieden. Het zijn 'wegen van het hart' !
Je gaat eens weg uit de dagelijkse tredmolen. Je wil eens alles op een rijtje zetten. Je wil eens bij jezelf thuis komen. Je neemt tijd voor een goed gesprek met je reisgenoten. Of juist eens met een onbekende. Iemand die bereid is naar jouw verhaal te luisteren en/of jij naar het zijne of het hare. Dat kan deugd doen!
Natuurlijke verschijnselen: de zon, de wind, het licht, de duisternis, het leven, de gezondheid, de dood... Ze komen allemaal op jouw weg én ze zetten je 'op weg'. Soms worden deze verschijnselen - al is het maar héél even - vensters op 'het andere'.
Een periode van trekken en bedevaarten biedt een unieke gelegenheid om het licht door deze vensters tot jou te laten doordringen. Om iets te proeven van hoop en dankbaarheid. Om iets te smaken van eeuwig leven. Om een gebed te laten opborrelen. Om iets te vermoeden van God. Dan ga je hunkeren naar wat vóór je ligt. Naar wat naar jou toekomt, naar de 'toe-komst'.
Als dat gebeurt, krijg je een 'nieuw hart'. En dan kun je weer 'op weg', niet alleen met je verstand, maar ook met je hart.
Tot slot ...
Samen op bedevaart of op pelgrimstocht gaan is een unieke kans. De contacten, de gesprekken, het samen enkele dagen op weg gaan, maken onze bedevaarten en pelgrimstochten tot een heel boeiend en zinvol gebeuren !
 
Voor verdere inlichtingen kan je ons steeds contacteren :
 
Bernadette Smets
016 24 38 16
bernadette.smets@omniatravel.be
          
Elke Purnal
016 24 38 37
elke.purnal@omniatravel.be
          
Lieve Daems
016 24 38 43
lieve.daems@omniatravel.be
 
  

De laatste reis uit de brochure “Bedevaarten en pelgrimstochten 2015” is voorbij. Hiermee sluiten we het seizoen 2015 af.

Onze nieuwe brochure met bedevaarten en pelgrimstochten (seizoen 2016) verschijnt eind november.
Hieronder alvast een voorproefje.

 
De Lourdes-bedevaarten zullen in 2016 starten op 23 mei met een laatste afreis op 9 september.
- Er worden een 20-tal bedevaarten gepland per vliegtuig
- De treinreis naar Lourdes gaat door in juli
- NIEUW ! Fietstocht naar Lourdes met vertrek uit België (afreis in juli)
- De eendagsreis vindt plaats op woensdag 14 september
 
Bestemmingen Pelgrimstochten:
- Assisi (afreis in juni)
- Rome (afreis in juli en september)
- Staptocht van Rome naar Assisi (afreis in het najaar)
- Ierland in de voetsporen van Saint Patrick (afreis in juni)
- Krakau - Czestochowa - Wadowice (afreis in augustus)
- Malta (afreis in september)
- Fatima (afreis in oktober)
- Valencia en de Heilige Graal (Allerheiligenverlof)
- Griekenland (afreis in juni)

Meer info vanaf eind november op deze website.