BEDEVAARTEN EN PELGRIMSTOCHTEN
 
Door de eeuwen heen gaan mensen al op bedevaart. Bij de Landelijke Beweging is dit ook een lange traditie. De laatste tijd trekken steeds meer mensen op pelgrimstocht.
Wij leven in een rationele tijd. Zoveel mogelijk moet worden beredeneerd, berekend en gemeten. Dat is de weg van het verstand. Maar dat kan wel eens gaan 'wegen'... Want je hebt niet alleen een hoofd, maar ook een hart. Daarom ervaren en getuigen mensen dat deze tochten een 'uit-weg' bieden. Het zijn 'wegen van het hart' !
Je gaat eens weg uit de dagelijkse tredmolen. Je wil eens alles op een rijtje zetten. Je wil eens bij jezelf thuis komen. Je neemt tijd voor een goed gesprek met je reisgenoten. Of juist eens met een onbekende. Iemand die bereid is naar jouw verhaal te luisteren en/of jij naar het zijne of het hare. Dat kan deugd doen!
Natuurlijke verschijnselen: de zon, de wind, het licht, de duisternis, het leven, de gezondheid, de dood... Ze komen allemaal op jouw weg én ze zetten je 'op weg'. Soms worden deze verschijnselen - al is het maar héél even - vensters op 'het andere'.
Een periode van trekken en bedevaarten biedt een unieke gelegenheid om het licht door deze vensters tot jou te laten doordringen. Om iets te proeven van hoop en dankbaarheid. Om iets te smaken van eeuwig leven. Om een gebed te laten opborrelen. Om iets te vermoeden van God. Dan ga je hunkeren naar wat vóór je ligt. Naar wat naar jou toekomt, naar de 'toe-komst'.
Als dat gebeurt, krijg je een 'nieuw hart'. En dan kun je weer 'op weg', niet alleen met je verstand, maar ook met je hart.
Tot slot ...
Samen op bedevaart of op pelgrimstocht gaan is een unieke kans. De contacten, de gesprekken, het samen enkele dagen op weg gaan, maken onze bedevaarten en pelgrimstochten tot een heel boeiend en zinvol gebeuren !
Onze nieuwe brochure 'Bedevaarten en pelgrimstochten 2016' kan je vrijblijvend aanvragen
per telefoon, fax of e-mail in onze kantoren.
 
Voor verdere inlichtingen kan je ons steeds contacteren :
 
Bernadette Smets
016 24 38 16
bernadette.smets@omniatravel.be
          
Elke Purnal
016 24 38 37
elke.purnal@omniatravel.be
          
Lieve Daems
016 24 38 43
lieve.daems@omniatravel.be