Kies
programma
> Programma > Pakket > Reizigers
informatie
> Toevoegen in
mandje
> Kassa

Cruise naar IJsland, Noorwegen en Spitsbergen

​Ervaar de kracht én de kwetsbaarheid van de ruwe natuur in het hoge Noorden, aan boord van een cruiseschip. Vanuit Schotland gaat het noordwaarts richting IJsland, waar we de prachtige lavalandschappen, gletsjers en watervallen kunnen bewonderen. Nog verder noordelijk liggen Jan Mayen en Spitsbergen. In deze uiterst afgelegen streek zwaaien zeevogels, walrussen, walvissen en natuurlijk ijsberen de plak. We komen er meer te weten over het wetenschappelijk onderzoek in het poolgebied. We keren terug via de Noordkaap en de schitterende Noorse kustlijn. Een reis van een adembenemende schoonheid!

- Ontdek het noorden aan boord van een comfortabel cruiseschip
- De oernatuur van IJsland
- Het arctische Spitsbergen
- Aan wal op de Noordkaap
- De pracht van de Noorse fjorden
FRANCESCA VANTHIELEN is licenciaat TEW en Master Vergelijkende en Internationale Politiek (KU Leuven) met een masterproef ‘Het Politieke statuut van de Noordpool en de Zuidpool’. Zij behaalde tevens een Postgraduaat ‘Acting’ aan de Mountview Theatre School (Londen). Zij schrijft artikels voor De Morgen en een column in De Tijd (G50), en was mede-oprichtster van het burgerinitiatief G1000. Naast theater, televisie- en radiowerk, o.a. het reisprogramma Go2!, speelde ze de hoofdrol in de film ‘Licht’ (Stijn Coninx) waarvoor ze lange tijd op Spitsbergen verbleef.

DIRK JACOBS is gewoon hoogleraar sociologie aan de ULB. Hij studeerde te Gent, haalde zijn PhD aan de Universiteit Utrecht en was ondermeer verbonden aan de KU Brussel, KU Leuven, VUB, Universiteit van Amsterdam, Leibniz Universität Hannover en Université Saint-Louis Bruxelles. Professor Jacobs is gespecialiseerd in migratie- en integratiebeleid, onderwijssociologie en politieke sociologie.
Klik hier om de pagina van de brochure te bekijken